Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Altafulla instal·la comptadors d'aigua que monitoritzaran la gent gran

Per ara, es farà una prova pilot amb cinquanta comptadors
Ignasi Colominas viu sol i, amb el nou comptador intel·ligent, l'Ajuntament detectarà si es troba en bon estat o si hi ha alguna incidència. | Cedida

 

Altafulla estrena un nou sistema per controlar el bon estat de salut de la seva tercera edat, especialment de la gent gran que viu sola. L'àrea d'Acció Social del seu Ajuntament i l'Empresa Mixta d'Aigües d'Altafulla han posat en marxa una prova pilot dins del programa 'Bon dia', en què 50 comptadors intel·ligents instal·lats a cases amb ancians que viuen sols alertaran els Serveis Socials si, durant dos dies, no es fa cap consum.

 

Comptadors intel·ligents que també serviran per monitoritzar la gent gran

La iniciativa ha sorgit dels canvis de comptadors d'aigua que s'han fet a la vila: n'hi ha més de 5.100 de nous. Es tracta de nous aparells intel·ligents, amb telelectura, que permet detectar més eficaçment possibles fuites. Al marge d'aquestes prestacions, ara s'aplicarà, doncs, a la gent gran del municipi.

 

El mecanisme de funcionament és d'allò més senzill: cada dia, es registra i s'analitza el consum d'aigua del dia anterior en els cinquanta comptadors que formen part d'aquesta prova pilot. En cas que, en dos dies consecutius, no es detecti cap consum d'aigua, els Serveis Socials contacten amb aquella llar per comprovar que el seu inquilí es troba bé i que tot està en ordre. També s'ha demanat els usuaris de la prova pilot que, si s'han d'absentar un o més dies, alertin els Serveis Socials per evitar malentesos.

 

És, doncs, una manera de detectar que no s'hagi produït cap incidència destacable que, en cas que sí que es detecti, serà comunicada a la Creu Roja i també a l'Ajuntament d'Altafulla. Tot i que la prova pilot reunirà fins a cinquanta usuaris en les properes setmanes, en els darrers dies ja s'ha activat en dues d'aquestes llars.

 

Una fórmula perquè la gent gran se senti més segura

Un dels casos en què ja s'ha activat aquesta prova pilot és el d'Ignasi Colominas, un veí d'Altafulla de 78 anys, que viu sol amb el seu gos Kim des de fa sis anys. «D’aquesta manera, et sents més segur ja que saps que, a banda de la família que sempre està pendent de tu, tot i que visquin lluny, també des del consistori n'estan pendents», comenta Colominas.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris