EN DIRECTE

❗️💨 Alerta màxima a Tarragona pel fort temporal de vent

Creixell ja espera la Festa Major de Sant Jaume

Aquesta Festa Major, en principi la petita, ha adquirit més importància en els darrers anys
Creixell ja es prepara per la Festa Major de Sant Jaume. | Viu la Festa

 

Creixell ja s'endinsa en els actes previs de festa major i espera amb candeletes l'inici definitiu de la Festa Major de Sant Jaume, que se celebrarà entre els dos darrers cap de setmana d'agost, del 19 al 28 de juliol. Tot i la seva llarguíssima tradició, i és que documents molt antics del municipi ja registren la festa d'estiu, la de Sant Jaume era la Festa Major petita, però en els darrers anys, gràcies en part a què l'agricultura va deixar pas al turisme, és més reeixida d'actes i ha adquirit més importància.

 

L'Entitat d'Agermanament Creixell - Vorey - Saint Vincent, encarregada de fer el Pregó de Festa Major

Aquest passat dissabte, 13 de juliol, es van iniciar els actes que escalfen motors per l'inici de la Festa Major amb la XVI Caminada Popular Semi-Nocturna entre Bonastre Creixell, d'onze quilòmetres. L'activitat no es reprèn fins aquest divendres, dia 19, quan començarà definitivament la Festa Major de Sant Jaume 2019. I ho farà, com no pot ser d'altra manera, amb el Pregó d'inici, que enguany anirà a càrrec de l'Entitat d'Agermanament de Creixell amb les viles franceses de Vorey sur Arzon i Saint Vincent.

 

Com és tradicional, el Pregó anirà seguit de la cercavila amb el Seguici Popular, i posteriorment, es farà una visita a la Casa de Cultura 'Cal Cabaler' i a la Llar de Jubilats, on s'inauguraran les exposicions 'Momentos', de Manuel Ruiz i una altra de treballs manuals. Més tard, a les dotze de la nit, a la pista esportiva, se celebrarà un dels actes més destacats de la Festa Major, la Remullada Creixell Festival 2019, que comptarà amb la música dels DJ's, Aaron Coello i Dj Mäzur i la vocalista local Victoria.

 

Més de cent caminadors participen a la XV Caminada Popular | CEDIDA

 

Els actes més destacats

El dissabte dia 20, es projectarà una de les pel·lícules més de moda dels últims temps, 'Bohemian Rhapsody', el film que narra la trajectòria de Queen, un dels grups més recordats de la història; i després, s'instal·larà una disco mòbil a la mateixa pista esportiva. El dimarts serà el torn de la cultura popular, amb la celebració del desè aniversari del Ball de Diables de Creixell i la presentació dels seus nous vestits, i de l'astronomia, amb 'La Nit dels Estels', una activitat nocturna d'observació d'estels que acabarà amb una xerrada astronòmica.

 

El dijous 25 de juliol, dia del patró Sant Jaume, se celebraran els tradicionals actes com l'acompanyament d'autoritats, la missa i la processó i el Ball de Festa Major, que tancarà la nit. Els dos següents dies, estaran protagonitzats per la música: el divendres, pel flamenco, ja que se celebra la desena edició de la Festa Flamenca; i el dissabte, la rumba, ja que amb motiu del desè aniversari dels Diables, organitzen una sèrie de concerts que duraran tota la nit.

 

Per tancar la Festa Major de Sant Jaume, el diumenge 28 de juliol se celebrarà el ja tradicional Carnaval Remullat, que en acabar deixarà pas al sopar de germanor. Finalment, el castell de focs tancarà les festes.