Imatge d'arxiu de la platja de Creixell

La platja de Creixell obrirà per Sant Joan, però amb restriccions

La decisió l'ha pres l'ajuntament després de parlar amb els establiments propers i institucions

S'acosta  Sant Joan i els diversos ajuntaments del Camp de Tarragona es debaten entre obrir o tancar les platges, com a punt neuràlgic que són on tradicionalment la gent acudeix a celebrar la revetlla, encenent fogueres, llençant petards i menjant coca de llardons. Per culpa de la pandèmia, aquesta celebració no es podrà dur a terme de la manera de sempre, ja que provocaria un risc, i molts ajuntaments han decidit tancar les platges, per evitar l'aglomeració de persones, com és el cas de Tarragona o El Vendrell, en què es vetarà l'accés a la platja. Un dels municipis que les mantindrà obertes però, és Creixell.

Així ho ha decidit l'ajuntament del municipi després de reunir-se amb els propietaris de les guinguetes de la platja, càmpings i regidors de les formacions polítiques, en què s'ha decidit que la platja de Creixell romandrà oberta, però hi haurà restriccions. La regidora de turisme i medi ambient, Silvia Farrero, ha agraït la col·laboració de tothom perquè «hi ha decisions, que parlant entre totes i tots, es prenen de manera conjunta».

D'aquesta manera, la platja de Creixell estarà oberta al públic la nit de Sant Joan, però en cap cas es permetrà fer fogueres a la sorra, ni aglomeracions  de persones, ni festes multitudinàries, ni 'botellons' ni cap altra activitat que no respecti les mesures establertes per la Covid-19.

 

Comerços oberts per Sant Joan, amb limitacions

Ja que estarà permesa l'entrada a la platja, també s'ha autoritzat als comerços pròxims a la platja, estar oberts fins a les tres del matí, això sí, respectant les mesures de seguretat i distanciament establertes per prevenir contagis. L'ajuntament també ha informat que es comptarà amb la presència de seguretat i que, si cal, s'aplicaran sancions per tal de preservar la tranquil·litat dels habitants del municipi.

L'Ajuntament de Creixell també adreça un missatge a la població, entenent que no tothom hi podrà estar d'acord, però ha aclarit que s'han tingut en compte diferents punts de vista i diferents actors, fins a arribar a prendre aquesta decisió.