NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Creixell no celebrarà la Festa Major

Creixell fa oficial la suspensió de la Festa Major del Santíssim Sagrament 2020

La regidora de Festes Pili Romero reconeix que ha estat una decisió molt difícil de prendre, però obligada a causa de la situació actual pel que fa als rebrots del coronavirus

Creixell ha suspès la festa major. Enguany, a causa de la situació actual de la Covid-19, el municipi del Baix Gaià ha decidit que al tercer cap de setmana de setembre no hi haurà la Festa Major del Santíssim Sagrament o de la Minerva. La regidora de l'àrea de Festes, Pili Romero explica que «molt a contracor ens hem vist abocats a suspendre els actes de la Festa Major Grossa de Creixell, la del Santíssim Sagrament».

En aquest sentit, després de fer-se oficial la suspensió, els nens i nenes de la Vila no faran la tradicional Processó amb les safates guarnides amb les coques del Pa Beneït pels carrers del nucli històric, des de l'ajuntament fins a l'església, ja que l'actual evolució de la pandèmia i els rebrots a Catalunya, fa molt difícil garantir al 100% la seguretat del públic assistent als actes que s'havien programat.

Només hi haurà un únic acte de la Festa Major que es realitzarà: l'Ofici Solemne del Santíssim Sagrament, el diumenge 20 de setembre de 2020, a l'Església Parroquial de Sant Jaume de Creixell, a les 12 hores. En aquest hi participarà el Cor de Veus de Torredembarra format per Natália Casasús, soprano; David Molina, mezzo; Jordi Voltà, tenor i Marina Ciuró, baríton i organista.

A més, també serà l'acomiadament de Mossèn Joan Brulles de la Parròquia i del poble de Creixell, després de molts anys com a Rector de la Vila. 

Enguany les tradicionals coques del Pa Beneit estaran embolicades en plàstic i ja estaran dipositades a l'Església de Sant Jaume. Un cop beneïdes, es distribuiran entre les famílies de la Vila però no es podran menjar a l'interior de l'Església com era tradicional i se les hauran d'emportar a casa seva. Tampoc es farà la benedicció del vi i la degustació dins de l'Església.


Comentaris

envia el comentari