ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Torredembarra millorarà el benestar animal, però no en crearà una regidoria específica

La sessió es va allargar dues hores tot i no tenir excessiu contingut
El ple ordinari del mes de novembre es va celebrar el vespre d'aquest dijous, dia 21. | Gerard Recasens

Una de freda i una de calenta: el PSC no va aconseguir, a través de la moció presentada a l'Ajuntament de Torredembarra al ple d'aquest dijous, 21 de novembre, la creació d'una regidoria de Benestar Animal. Ara bé, va arrencar l'aprovació de diversos punts del seu text que comprometen el consistori en una millora de la seva regulació i, en definitiva, del benestar animal.

El ple ordinari de novembre va debatre la qüestió, defensada per la regidora Angie Muñoz (PSC) que va demanar «la creació de la regidoria, descentralitzada d'altres matèries, perdonar als animals l'atenció i la cura especial que mereixen». La proposta, però, no va assolir el suport de cap grup.

La proposta de crear una regidoria de benestar animal, tombada

Des d'ERC, el regidor Joan Torras li va respondre que «no toca crear una regidoria perquè exigiria incorporar un tècnic nou i ara, amb el pressupost ja fet, ho desquadraria tot». Torras, però, va admetre una altra de les demandes dels socialistes: «Hem de millorar el protocol de recollida d'animals morts».

Toni Cruz (Cs) va queixar-se que «el meu partit ha presentat altres mocions en defensa dels animals i sempre han estat tombades, perquè les presentem nosaltres». Cruz es va mostrar en contra de crear una regidoria específica sobre benestar animal, pels costos que podria comportar, i va reclamar crear departaments d'altres temes «més prioritaris», «com ara la de Participació Ciutadana», una regidoria que ja existeix.

Junts per Catalunya, a través de la seva regidora Anna Magrinyà, es va mostrar «d'acord gairebé al 100% amb el contingut de la moció». Amb tot, Magrinyà va discrepar precisament en «la creació d'una regidoria específica, no creiem que calgui per a aquesta qüestió». La proposta només va comptar amb el suport del PSC, va tenir els vots en contra d'ERC i Ciutadans, i JxCat es va abstenir; i també es va tombar el punt que exigia la creació i pressupost d'aquest departament.

Sí que es van aprovar els punts que demanaven declarar Torredembarra 'municipi petfriendly', crear una comissió de protecció dels drets dels animals per crear una ordenança, la millora dels protocols de recollida dels animals abandonats, perduts o morts, i la condemna al maltractament o abandonament animal, a més del compromís d'aplicar el règim sancionador pertinent a la resta de casos.

La resta del plenari, un tràmit

Més enllà de la proposta del PSC, la resta del ple va transcórrer sense pena ni glòria, en una sessió que es va allargar dues hores. Al ple es va derogar per unanimitat l'ordenança reguladora de clubs de cànnabis, en haver tombat el Tribunal Constitucional la llei catalana en què se sustentava. A més, es van nomenar lletrat i procurador per fer front al recurs de la Fundació Caja Rioja contra l'Ajuntament

"💵 ALTAFULLA: L'Ajuntament dona 300 euros a una productora local per un curtmetratge" "👏 AGENDA: Actes contra la violència masclista a la Torre, Roda, Altafulla i Creixell"