Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La CUP de Torredembarra reclama que l'Església pagui IBI

Els anticapitalistes demanen més bonificacions en les ordenances fiscals de 2019
El regidor de la CUP a Torredembarra, Toni Sacristan, en la seva intervenció d'aquest dimecres. | Cedida

 

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Torredembarra vol que l'església pagui IBI a la vila per les propietats que hi té. Aquesta ha estat una de les mesures que el regidor anticapitalista a l'Ajuntament del municipi, Toni Sacristan, ha presentat aquest dimecres al matí en referència a les ordenances fiscals de l'exercici 2019. La CUP, a més, exigeix la creació d'una nova taxa per a les activitats que l'església dugui a terme a la via pública.

 

Les propostes de la CUP sobre l'IBI 2019 a Torredembarra

A banda de cobrar l'IBI i les ocupacions de via pública a l'església, la CUP ha presentat un paquet de propostes per a les ordenances fiscals de 2019, que s'aprovaran aquest dijous, 25 d'octubre, en un ple extraordinari de l'Ajuntament després que el govern presentés aquest dimarts la seva proposta a la resta de grups municipals i en públic.

 

Pel que fa a l'IBI, els cupaires exigeixen bonificacions per a persones amb rendes baixes, que haurien de ser de fins al 50% per als pisos que es registrin per a lloguer. A més, demanen un recàrrec del 50% de la taxa per a aquells pisos desocupats que siguin «de grans tenidors», i que també hi hagi increments per a oficines bancàries, immobiliàries i grans superfícies.

 

A més, la CUP exigeix un increment de l'IBI que s'apliqui sobre el 10% de locals comercials i naus industrials amb un valor cadastral més alt i bonificacions per als habitatges més eficients energèticament o aquells que instal·lin mecanismes per servir-se d'energia solar o alguna altra renovable.

 

Les propostes de la CUP de Torredembarra sobre la resta d'ordenances fiscals

La CUP, però, no es queda aquí. Entre les seves propostes n'hi ha d'altres, com ara doblar la taxa sobre els caixers automàtics dels bancs instal·lats a la via pública. Pel que fa a l'IAE, l'altre gran impost municipal, proposen bonificar els comerços que no fan servir bosses de plàstic i també introduir bonificacions a la taxa d'obertura de comerços d'artesania o de reparació, així com també als establiments de proximitat i a aquells que tinguin en compte les necessitats de celíacs i altres al·lèrgics.

 

Finalment, els anticapitalistes proposen incrementar un euro per persona i nit la taxa turística a la Torre i bonificar les obres que suposin millores ambientals o eliminació de barreres arquitectòniques.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris