EN DIRECTE

Els Mossos carreguen contra els manifestants que tallen l'AP-7 a Girona

Denuncien l'alcalde del Catllar per prevaricació

Un soci de govern l'acusa de no tramitar diverses sancions viàries | El batlle es defensa i al·lega un conveni amb el Servei Català de Trànsit
Joan Morlà liderarà la candidatura d'ERC a l'Ajuntament del Catllar a les eleccions de diumenge | BaixGaiàDiari.cat

 

 

Joan Morlà, alcalde del Catllar i candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions de diumenge, ha estat denunciat davant de la fiscalia per un suposat cas de prevaricació. Segons ha avançat NacióDigital, Ilé Gomis, regidor republicà, soci de govern i ara candidat de Junts pel Catllar als comicis del 26-M, va ser qui, ahir dijous, va presentar un escrit acusatori al fiscal.

 

Tal com apunta el mateix mitjà, Morlà no hauria tramitat diverses multes de trànsit imposades pels vigilants del municipi. L’acusació, en aquest sentit, basa la inculpació en un total de set denúncies i fotografies que, efectivament, demostrarien les infraccions viàries.

 

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals al Tarragonès. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

120 multes de trànsit

Gomis, a més, assegura que hi hauria almenys 120 multes —dels últims quatre anys— que haurien quedat en un calaix, pendents de tramitar. Les sancions, això si, haurien entrat al registre informàtic però, com que no van ser despatxades, mai haurien arribat a Trànsit.

 

NacióDigital explica que Morlà també hauria estat denunciat davant la fiscalia per una veïna del municipi, exactament pels mateixos fets. L’alcalde, amb tot això, assegura que hi ha un conveni signat el 2002, amb el Servei Català de Trànsit, i que els vigilants no poden imposar sancions, ja que és competència dels Mossos d’Esquadra. El cos municipal, apunta el batlle, només pot entrar expedients al sistema informàtic, constatant les infraccions de circulació detectades.

 

'Timing' i maniobra política

Ara, a dos dies de les eleccions municipals, la fiscalia haurà de decidir si arxiva la causa o segueix amb la investigació del cas, indagant i dictaminat, realment, què ha passat. Sigui quina sigui la seva postura, però, l'estratègia política, el 'timing' i la competència ferotge han aflorat, en el moment idoni, duent a l'esfera pública una polèmica que qui sap si pot afectar els resultats de diumenge. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris