Desapareix la bandera espanyola de l'Ajuntament de Torredembarra

Aquest dissabte al matí tan sols onejaven la bandera de Torredembarra i de Catalunya
La bandera espanyola ha desaparegut del pal on estava penjada, a la façana de l'Ajuntament de Torredembarra. | Pau Ruiz Aubanell

Aquest dissabte, 19 d'octubre, ha desaparegut la bandera espanyola que onejava als màstils oficials que es troben al peu de l'Ajuntament de Torredembarra. Han estat diversos els veïns de la vila que s'han adonat de la mancança de la bandera al pal oficial. Sí que segueixen onejant al seu lloc habitual la bandera de Catalunya i també la municipal.

En les darreres hores, doncs, algun veí aliè al consistori s'ha endut la bandera d'Espanya. Fonts del govern municipal han indicat que no s'ha donat cap ordre sobre retirar aquest símbol. Tot plegat, es dona en una setmana de moltes mobilitzacions arran de la publicació, el passat dilluns, de la sentència condemnatòria als líders socials i polítics presos pel procés independentista de Catalunya.

Nit d'aldarulls a Tarragona

Tot plegat genera mobilitzacions, algunes de les quals amb importants càrregues policials: la darrera, aquesta passada nit a pocs quilòmetres de la Torre, a la ciutat de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys nou persones en la quarta nit consecutiva d'aldarulls a Tarragona. A banda la policia espanyola ha detingut com a mínim dues persones més. Els enfrontaments entre manifestants i forces policials han estat importants, sobretot a la plaça Imperial Tarraco i la Rambla Nova. 

Hi ha hagut càrregues policials i per part dels protestants llançament d'objectes diversos i crema de contenidors. Els agents han aconseguit dispersar el prop d'un miler de manifestants pels carrers de la ciutat amb diferents accions coordinades amb els vehicles en un parell d'hores. S'han disparat alguns projectils de foam per part dels Mossos i llançat explosius per part dels concentrats.

"🔴🚚 ARA MATEIX: Un camió queda atrapat a un pas soterrat a Torredembarra" "💰 Torredembarra congela els principals impostos per a l'exercici 2020"