El beneficiari d'un lloguer de protecció oficial a Roda de Berà es nega a abandonar el pis

El contracte era per un període de cinc anys
El bloc d'apartaments de protecció oficial de Roda de Berà, al carrer del Teide. | TarragonaDigital.com

Polèmica a Roda de Berà: el beneficiari d'un lloguer de protecció oficial per un període de cinc anys, que hauria d'haver abandonat el pis per l'esgotament del contracte, es nega a fer-ho. El ple d'aquest dimecres de l'Ajuntament de Roda de Berà n'aprovarà l'ordre de desnonament administratiu. «Li està traient el dret d'optar a aquest lloguer, de preu assequible, a una altra persona que compleix els requisits», ha explicat a BaixGaiàDiari.cat l'alcalde de la localitat, Pere Virgili.

Es nega a abandonar el pis de lloguer social que ocupa

L'any 2012 es va fer una subhasta de quatre contractes de lloguer a preu assequible a Roda de Berà. Es tracta de quatre apartaments situats en un edifici del carrer del Teide, que es van atorgar amb contractes per a cinc anys, a preus a l'entorn de 180 euros mensuals. El període de concessió del lloguer a preu assequible és improrrogable —es busca que, passats els cinc anys del preu baix, les famílies que els ocupen puguin tenir possibilitats d'accedir al lloguer estàndard.

Esgotats els cinc anys, tres dels quatre adjudicataris van abandonar l'habitatge en el període establert, però un no ho va fer: segueix ocupant-lo a dia d'avui. Tot i que es nega a abandonar-lo, l'inquilí continua abonant el preu del lloguer.

Malgrat això, però, l'Ajuntament de Roda de Berà vol forçar-lo a abandonar el pis, ja que es vol adjudicar de nou a altres famílies que compleixen els requisits. «Un d'aquests requisits era ser usuari dels Serveis Socials i l'inquilí va deixar de formar-ne part», ha explicat Pere Virgili. D'aquesta manera, el consistori continua el procediment per a poder desnonar-lo.

Lloguer jove i lloguer social

La intenció del consistori és subhastar de nou, i alhora, els quatre apartaments. Als tres que ja són buits, s'hi estan fent petites reparacions per posar-los a punt, uns treballs que, previsiblement, també s'hauran de fer al quart apartament un cop s'aconsegueixi que el seu ocupant en surti.

L'Ajuntament de Roda de Berà vol destinar dos apartaments a lloguer social, com fins ara, mentre que dos més aniran destinats a lloguer juvenil. El preu actualitzat dels arrendaments, actualitzat, rondarà els 200 euros.

"🍽 LA TORRE: Ja hi ha dates i preus per a les jornades dels Ranxets 2019!" "💰 RODA DE BERÀ: Els pisos buits de grans propietaris pagaran un 50% més d'IBI"