Torredembarra entra en campanya de les eleccions municipals

La primera enganxada de cartells congrega la majoria dels candidats a la plaça de les Monges

Ara sí. Després de mesos i mesos de fer bullir l'olla, Torredembarra ja es troba en plena campanya electoral de cara a les eleccions locals del pròxim 26 de maig. En una nit de temperatura molt agradable, els candidats i els seus equips s'han reunit, com ja és tradició, a la plaça de les Monges per, tocada la mitjanit, fer l'enganxada dels primers cartells electorals. Hi eren tots? Gairebé: la CUP de Toni Sacristan ha estat l'absent de la nit.

 

 

L'alcalde Rovira penja el seu cartell sota l'eslògan 'Hem fet i seguirem fent feina'. | Gerard Recasens
 

Ambient de 'fair play' en la primera nit de campanya electoral

L'ambient a la plaça de les Monges ha estat de 'fair play' i de menys gent que en altres conteses. Només Ciutadans s'ha armat de banderes —catalanes, espanyoles, europees i del partit— per acompanyar el seu alcaldable, Toni Cruz. Ho han fet amb un vistós grup de militants. Cruz s'ha mostrat convençut que trauran «bons resultats» i ha fixat el seu objectiu: «guanyar les eleccions i governar Torredembarra».

 

Ciutadans ha congregat un grup de militants amb banderes i cartells. | Gerard Recasens

 

L'alcaldable d'ERC, qui ocupa l'alcaldia des de 2015, Eduard Rovira, també s'ha mostrat molt optimista de cara als comicis del dia 26. «Estic segur que podrem mantenir l'alcaldia després del resultat del 28-A i pel que es respira al poble, però sobretot per la feina seriosa i serena que hem fet a la Torre». Rovira ha venut «la seriositat i la calma que hem aportat a un consistori que no en tenia des de feia temps».

 

Vale Pino enganxa el seu primer cartell electoral com a cap de llista del PSC. | Gerard Recasens

 

Després d'un sopar a la seu que els socialistes tenen just davant d'on s'ha fet la penjada de cartells, Vale Pino ha estat «prudent» a l'hora d'explicar les perspectives electorals del PSC pel dia 26. Tot i el bon resultat a les eleccions generals, Pino creu que «els resultats no es poden extrapolar, a unes municipals compten les persones, les famílies i l'entorn, tot i que estem engrescats per la victòria socialista».

 

Anna Magrinyà penja un dels seus cartells electorals a la plaça de les Monges. | Gerard Recasens

 

La candidata de Junts per Catalunya - Torredembarra, Anna Magrinyà, s'ha acompanyat de diversos membres de la seva candidatura aquest dijous a la nit. «Dependrà de molts factors, però el nostre objectiu és governar i que jo sigui l'alcaldessa de Torredembarra, de manera que treballarem fins al darrer dia perquè això sigui així», ha explicat Magrinyà, que es presenta per segon cop a l'alcaldia de la Torre.

 

Clara Solivellas s'estrena com a cap de llista d'Alternativa Baix Gaià a Torredembarra. | Sergi Caballé

 

El relleu a l'ABG, on Lluís Suñé ha cedit el timó a Clara Solivellas, ja s'ha escenificat aquest dijous en la primera enganxada de cartells. Tot i això, l'Alternativa hi ha assistit amb un bon volum de militants i Solivellas ha estat optimista. «És un misteri, però les sensacions són molt bones gràcies al nou equip de l'ABG, que és nou i està molt ben preparat», ha explicat la cap de llista de l'Alternativa, que també ha volgut destacar els seus «quatre anys d'experiència de govern».

 

Núria Gómez, candidata del PP, és optimista a l'hora de mantenir representació al consistori. | Gerard Recasens

 

Núria Gómez s'aferra a l'esperança i als vots obtinguts el 28-A per mantenir el seu escó a l'Ajuntament de Torredembarra. El PP torna a dur-la per segon cop com a cap de llista i Gómez no escatima en optimisme. «Les enquestes ens donen cada cop millors resultats, les nostres expectatives són bones, però toquem de peus a terra» ha dit una Núria Gómez que no ha amagat que vol ser «alcaldessa de Torredembarra per fusta, passió i coneixement... la realitat la diran les urnes, però tenim il·lusió a dojo».

 

Rosa Maria Guasch penja el cartell d'Avui Democràcia. | Gerard Recasens

 

Avui Democràcia és actualment la darrera formació amb representació al consistori. Després de quatre anys a l'Ajuntament, però, la seva cap de llista Rosa Maria Guasch no ha amagat que els agradaria «poder tenir dos regidors». «Hem de tenir en compte que hi ha molts partits i que la política torrenca estarà molt fragmentada i no direm que no a més, però si podem arribar a dos regidors estarem molt contents», ha explicat la cap de llista de la formació municipalista.

 

Tres partits lluiten per tenir representació al consistori

A la plaça de les Monges hi han assistit també els tres líders dels partits que es presenten als comicis i que no tenen representació a l'Ajuntament: l'objectiu és, doncs, accedir-hi. L'exalcalde socialista Enric Grangel, de Guanyem Torredembarra; Luis Fernando Turrens, de Podem Torredembarra; i Carles Fuxet, de Torredembarra en Comú, s'han deixat veure per arrencar la campanya amb què lluiten per tenir per primer cop representació al consistori.

 

L'exalcalde Enric Grangel, que va ser cap de llista del PSC el 2011, ho és ara per Guanyem Torredembarra. | Sergi Caballé

Luis Fernando Turrens és el cap de llista de Podem Torredembarra. | Gerard Recasens

Carles Fuxet enganxa el primer cartell electoral de la formació que lidera, Torredembarra en Comú. | Gerard Recasens

 

 

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Baix Gaià