Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Grangel crea MES a Torredembarra i es presentarà a les municipals

Ho ha confirmat en exclusiva a 'BaixGaiàDiari.cat'
L'exalcalde de Torredembarra, Enric Grangel, al centre de la vila. | Gerard Recasens

 

L'exalcalde de Torredembarra, Enric Grangel, vol tornar a la política local i es presentarà a les properes eleccions municipals a la vila, previstes per al proper 26 de maig de 2019. Grangel ho ha explicat en exclusiva a BaixGaiàDiari.cat, on ha detallat que, des de fa uns mesos està formant un equip de persones per formar una candidatura de Moviment d'Esquerres (MES) a Torredembarra.

 

Grangel vol tornar a la política amb MES

En les darreres setmanes, Grangel, que té 68 anys, ja havia participat en algunes reunions amb partits i entitats independentistes en nom de MES, i la seva relació amb aquest partit, una escissió independentista del PSC, ja era un secret a veus. Per primer cop, però, l'exalcalde torrenc ho ha confirmat públicament. MES formarà llista per a les eleccions municipals a Torredembarra i Enric Grangel anirà de número 1, tot i que l'exbatlle no ho confirma —diu que «ho haurà de triar la gent de MES».

 

Amb tota probabilitat, el partit es presentarà en solitari a les eleccions municipals. Grangel descarta 'a priori' una aliança amb ERC —com va passar el 2015 a molts municipis de Catalunya, com ara a la mateixa ciutat de Tarragona— i no tanca la porta al diàleg amb altres formacions, però ara per ara, treballen amb la idea de fer una llista en solitari de Moviment d'Esquerres.

 

Grangel: «M'han convertit en independentista»

En declaracions a aquest mitjà, Grangel confessa que vol tornar a la política perquè creu que a Torredembarra «hi ha un forat, que és el dels socialistes per la República: gent d'esquerres, amb sensibilitat pel sobiranisme». Preguntat per si aquest no és l'espai d'ERC, diu que «a Esquerra és evident que són d'esquerres, com el seu nom indica, però no són socialistes».

 

Enric Grangel confessa que «era federalista», però explica que «m'han convertit en independentista, a la vista que el federalisme és una impossibilitat metafísica, he acabat convençut que l'única sortida és la independència».

 

Enric Grangel, un exalcalde i regidor històric a l'Ajuntament de Torredembarra

La trajectòria política d'Enric Grangel havia anat, fins ara, de la mà del PSC. Va ser regidor de l'Ajuntament de Torredembarra entre els anys 2013 i 2015. El 2011, va ser el cap de llista dels socialistes a les eleccions municipals. Després de l'esclat del cas Torredembarra, es va formar un govern de transició entre el PSC, CiU, ERC, el PP i l'Agrupació, que va escollir Grangel com a alcalde, fins a les eleccions de 2015. Va ser el batlle, doncs, durant deu mesos: entre l'agost de 2014 i el juny de 2015.

 

Als darrers comicis, l'any 2015, Grangel no va formar part de cap llista electoral i va mostrar el seu suport a la candidatura d'ERC liderada per Eduard Rovira —l'actual alcalde després que la formació independentista guanyés les eleccions. El PSC va expulsar el llavors alcalde Grangel i ara, quatre anys després, l'exbatlle torna a la batalla electoral amb un altre partit.

 

Totes les candidatures confirmades per a les eleccions municipals 2019 a Torredembarra

Amb la de MES, ja són una desena les candidatures confirmades per a les eleccions municipals a Torredembarra:

—ERC, amb Eduard Rovira de cap de llista.

—Cs, amb Toni Cruz.

—PSC, amb Vale Pino.

—JuntsXCat, amb Anna Magrinyà.

—ABG, amb Clara Solivellas.

—CUP —sense cap de llista confirmat.

—PP —amb Núria Gómez, per confirmar.

—Avui Democràcia, amb Rosa Maria Guasch.

—VOX —amb Jordi Fernández, per confirmar.

—MES —amb Enric Grangel, per confirmar.

 

Caldrà estar, però, a la possible candidatura conjunta de la CUP i l'ABG —en els propers dies anunciaran si han arribat o no a un acord— i als moviments de l'espai dels Comuns i d'ICV, a més de partits històrics com el GIT.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris