Els XX Premis de Cultura Vila de Torredembarra es lliuren el 17 de novembre

La cita serà a les vuit de la tarda al Pati del Castell
Els guanyadors de l'edició anterior del XIX Premi de Cultura Vila de Torredembarra, amb les autoritats presents a l'acte. | BaixGaiàDiari.cat

 

El proper dissabte, 17 de novembre, a partir de les vuit de la tarda, se celebrarà l'entrega dels XX Premis de Cultura Vila de Torredembarra. L'acte es farà al pati del Castell i comptarà amb la participació de la companyia Ytuquepintas, amb «Somnis de Sorra», un espectacle multidisciplinari que combina art amb sorra, circ, música en directe, marionetes de gran format i pintura ràpida. D'aquesta manera, amb sorra i un vidre projectant-se a una gran pantalla, la companyia oferirà una mostra del seu espectacle al llarg de la gala que donarà a conèixer els guanyadors.

 

L'entrega dels Premis Vila de Torredembarra, el 17 de novembre

Durant la cerimònia d'entrega, que presentarà el periodista torrenc Gerard Recasens, es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories dels premis: gravat xil·logràfic, escultura, fotografia i pintura.

 

En el primer cas, s'arriba a la cinquena edició del premi de la Torre de l'Encenall, amb una dotació de 1.000 euros patrocinats per l'Arxiu Municipal de Torredembarra. En categoria adults hi ha 66 treballs presentats, 11 en juvenil i 12 en infantil, en tots els casos des d'arreu del món: de l'Índia a Montenegro passant per Polònia o Turquia, entre d'altres.

 

El Premi d'Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d'escultura, que arriba a la vuitena edició, compta amb 1.000 euros de guardó i quatre treballs presentats. El patrocinador d'aquest premi és la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Torredembarra. Pel que fa a la següent modalitat el premi Pere Romeu de fotografia compta amb 172 obres presentades en relació a temes socials, relacionats amb l'exclusió social i la pobresa; i amb una dotació de 500 euros que ofereix la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament. Finalment, el premi Pere Romeu de pintura compta amb 16 obres participants i una dotació de 1.000 euros patrocinats per Centaño Management d'Espectacles.

 

Amb tot, doncs, el proper dissbte 17 de novembre arriba una nova edició d'aquests premis culturals que ja s'han fet un nom en la cartellera de tardor en l'àmbit cultural a la vila de Torredembarra.