Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Roda de Berà aprova el projecte de remodelació de la plaça dels Pins

El pressupost dels treballs rondarà els 315.000 euros
Una imatge virtual mostra com quedarà la plaça dels Pins un cop estigui remodelada. | Cedida

 

Pas endavant a Roda de Berà per a la futura remodelació urbanística de la plaça dels Pins, al bell mig de la localitat. La junta de govern local va aprovar just abans del pont de Tots Sants el projecte d'auqesta obra que a partir d'aquest dimecres, 7 de novembre, i en els propers 30 dies, passarà pel període d'exposició pública. La licitació es podria fer abans de Nadal i les obres podrien arrencar en el primer trimestre de 2019.

 

Una plaça dels Pins que recuperi la fesomia dels anys 70

El projecte que s'ha aprovat inicialment no és nou: el passat estiu, l'equip de govern ja va presentar-ne les línies mestres en una reunió amb els veïns. En aquella cita, els tècnics van recollir algunes de les suggerències mostrades per la ciutadania i, en les darreres setmanes, han incorporat aquelles que són viables tècnicament al projecte, que finalment va ser aprovat el passat dimecres, 31 d'octubre.

 

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ja va explicar fa setmanes a l'emissora municipal de Roda que la intenció és «recuperar la fesomia que la plaça dels Pins tenia als anys 70». Així doncs, la plaça passarà a ser oberta, sense els pins tancats com a dia d'avui. A més, s'eliminarà el pas dels cotxes de pujada, i es conservarà el carril de baixada amb elements reductors de velocitat que la limitin a uns 20 o 30 quilòmetres per hora, de manera que la zona tindrà preferència per als ciutadans.

 

La recuperació de la plaça dels Pins de Roda de Berà podria durar uns tres mesos

L'obra podria tenir una durada aproximada d'uns tres mesos. La previsió de l'equip de govern és d'endegar la licitació pels volts de Nadal, després que acabi el període d'exposició pública. L'adjudicació, doncs, podria tenir lloc cap al mes de gener de 2019. Amb tot, es podrien iniciar les obres durant el primer trimestre de l'any vinent perquè estiguin enllestides abans del ple estiu.

 

El pressupost aproximat dels treballs és d'uns 315.000 euros, que l'equip de govern reservarà en les properes setmanes. L'obra preveu el soterrament de les instal·lacions de llum i telefonia, cosa que podria fer variar lleugerament els terminis en funció de l'estat en què es trobin. La plaça dels Pins quedarà així oberta i peatonalitzada de forma gairebé completa.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris