Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Farran guanya el seu segon Open Internacional d’Escacs de Torredembarra

Els grans mestres serbi i ucraïnià Stefan Djuric i Ruslan Pogorelov completen el podi
Una imatge de l'entrega de premis, aquest diumenge 14 de juliol. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

El tarragoní Francesc Xavier Farran ha guanyat per segon cop l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra i ho ha fet amb una gran autoritat, cedint només dues taules i sumant vuit punts. Farran, que sortia com a número u del rànquing en la 21a edició de l’open torrenc, ha liderat el torneig gairebé totes les rondes i ha rematat la victòria amb un gran tram final, guanyant Stefan Djuric, Ruslan Pogorelov i forçant taules amb Daniel Dardha. El tarragoní ha resolt per la via ràpida la seva partida contra el romanès Razvan-Gabriel Iagar en la darrera ronda i ha guanyat el seu segon obert torrenc després de coronar-se per primer cop el 2015.

 

Djuric i Pogorelov acompanyen Farran al rànquing

En el podi han acompanyat a Farran dos veterans, els grans mestres serbi i ucraïnià Stefan Djuric i Ruslan Pogorelov, que han aconseguit 7,5 punts. El quart lloc ha estat per al belga de 14 anys Daniel Dardha i el cinquè ha estat per a un altre veterà, el mestre internacional Jorge González, els mateixos que el tarragoní Hugo Soler. Tots tres jugadors han acumulat 6,5 punts.

 

Els guanyadors dels trams d’ELO han estat Hugo Soler, sisè amb 6,5 punts —de 1950 a 2099 punts d’ELO—; Josep Borrellas, 13è amb 6 punts —de 1800 a 1949—; Víctor Gil, 24è amb 5,5 punts —de 1650 a 1799— i Lídia Sierra, 61è amb 4,5 punts. Pel que fa als trams d’edat, Daniel Dardha ha estat el primer sub-14 i Arnau Castillo, el segon, mentre Aleksandr Usov ha estat el millor sub-12 i Lídia Sierra, la segona. El millor sènior ha estat Stefan Djuric i la millor femenina, Eva Matons. Xavier Galimany, novè amb 6 punts, s’ha convertit en el millor classificat local.

 

L’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra s’ha celebrat del 6 al 14 de juliol al Pavelló Sant Jordi i ha registrat el rècord d’inscrits de la seva història, amb 112 jugadors. El torneig de referència de la demarcació de Tarragona està organitzat pel Club Escacs Torredembarra i inclòs el XVI Circuit Català d’Oberts Internacionals. 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris