Un dels concerts del FIM d'Altafulla celebrats a la plaça de l'Església.

Més de mil persones gaudeixen d'un FIM Altafulla ple a vessar i que supera les previsions

L'organització i la regidoria de Cultura destaquen la resposta del públic i l'organització per fer efectives les mesures de prevenció

La 33a edició del Festival Internacional de Música d'Altafulla ja ha abaixat el teló després d'un cap de setmana intens en què s'han celebrat dos concerts a la plaça de l'Església. Marcat, òbviament, per la pandèmia, la reducció de l'aforament i l'ús de la mascareta han estat mesures omnipresents  en el certamen, així com els controls de temperatura a l'entrada, però tot i això, l'organització en destaca l'èxit i la resposta  del públic.

La regidoria de Cultura valora la resposta del públic

I és que les mesures  no han fet tirar enrere el públic, que ha valorat l'aposta de l'Ajuntament d'Altafulla per organitzar  incondicionalment el certamen i fer que la vila gaudeixi d'una «cultura segura», com ha afirmat la regidora de Cultura, Gemma Maymó. Igualment Maymó s'ha mostrat «molt satisfeta» sobre com s'ha desenvolupat el certamen, i per la resposta del públic. Així, amb els set  concerts programats s'ha superat el miler  d'espectadors totals amb una mitjana de gairebé un centenar i mig  d'espectadors per concert. Recordem que l'aforament enguany estava limitat  a 185 persones, per poder preservar les distàncies.

Divendres amb un quartet de saxos, els Kebyart Ensemble que van sorprendre per la seva frescor i el registre de les seves composicions. I diumenge amb les cordes de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la violinista Lana Trotovsek, que han executat amb solidesa un programa basat en Johann Sebastian Bach i els colors musicals d'Europa. Anteriorment havien passat per l'escenari de la plaça de l'Església propostes de tota mena, amb una combinació d'estils i instruments que han agradat el públic.

La regidora de Cultura ha destacat la bona organització pel que fa, sobretot, a les mesures de prevenció per la Covid-19. Per la seva banda el codirector artístic del Festival, Claudi Arimany, ha destacat la «capacitat de reacció» de l'organització quan, amb tan sols 48 hores d'antelació, els artistes del concert dedicat a Beethoven van declinar  traslladar-se a Altafulla des d'Itàlia a causa del coronavirus.