Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Fira d'Indians torna a Torredembarra amb un programa ple d'actes

Se celebra aquest dissabte i diumenge, 15 i 16 de setembre
La Fira d'Indians a Torredembarra, en una de les seves edicions anteriors, l'any 2016. | Laia Solanellas

 

A la Torre ja està tot a punt per acollir, aquest cap de setmana del 15 i el 16 de setembre, la novena edició de la Fira d'Indians. La cita s'ha convertit ja en un clàssic del mes de setembre a Torredembarra, data en què el poble recorda el seu passat indià i la petjada que, al segle XIX, molts torrencs que van fer les Amèriques van deixar en tornar al poble. Novament, doncs, serà un cap de setmana per mirar al passat i amb el punt d'exotisme que genera la influència caribenya a la Torre.

 

La Fira d'Indians 2018 arriba a Torredembarra

La Fira comptarà, tant dissabte com diumenge des de les deu del matí, amb exposició de productes d'ultramar i mostres d'oficis, i amb el mercat indià amb paradetes que ocuparan el carrer de Joan Güell de Torredembarra, entre la plaça del Castell i la plaça de la Vila. Tot i això, la inauguració oficial de la fira serà dissabte a les 12.00 hores al pati del Castell, on se servirà cafè cubà.

 

A més, s'han programat tres visites guiades al patrimoni indià (dissabte a les 12.30 hores i diumenge a les 12.30 hores i a les 18.30 hores); i una al cementiri (dissabte a les 19.00 hores). Totes elles tenen un preu de tres euros i parteixen del pati del Castell. Durant tot el cap de setmana, també hi haurà un espai d'experimentació i joc lliure en família al carrer Ample; la presència de vuit dames indianes i ball de salsa participatiu a la plaça de la Vila.

 

Una agenda plena d'actes a la Fira d'Indians 2018 de Torredembarra

També hi haurà espai per als llibres. Dissabte, de deu del matí a dues del migdia, i diumenge, en el mateix horari i també de sis a vuit de la tarda, es vendrà i se signarà el llibre 'Guía medicinal y espiritual de plantas tropicales', de la doctora Goretti Virgili. Dissabte, a dos quarts de vuit de la tarda —després d'una xocolatada popular gratuïta a la plaça de la Vila, una hora abans—, al pati del Castell, es presentaran els llibres 'L'indià i l'ocell del bec daurat', de Joan Manuel Rius; i 'La Indiana', de Roser Brugués. Altres activitats seran una conferència sobre el tràfic d'esclaus (dissabte, a les 18.00 hores, a la sala de plens) i degustacions de cafè cubà (diumenge, 12.00 i 18.00 hores, al pati del Castell).

 

Tant la jornada de dissabte com la de diumenge acabaran amb música a la plaça del Castell. Dissabte 15, a dos quarts de deu de la nit, hi haurà salsa i música caribenya, primer amb el grup LMK Indomables i, des de les onze de la nit, amb El Chalu. Diumenge, a les 20.00 hores, hi haurà havaneres amb el grup Xarxa i se servirà rom cremat.

 

 

Els estands de la Fira d'Indians, col·locats al carrer de Joan Güell de Torredembarra. | Redacció

 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris