La Fiscalia acusa de prevaricació l'exalcalde de Creixell Teo Fuster (PP)

El Ministeri Públic demana sis anys d'inhabilitació per a l'exbatlle creixellenc
Teo Fuster va ser alcalde de Creixell en dues etapes: de 2004 a 2006 i de 2007 a 2011. | ACN

 

La Fiscalia acusa l'exalcalde de Creixell Teo Fuster de prevaricació i demana que se'l condemni a sis anys d'inhabilitació per exercir càrrecs públics. Fuster va ser l'alcalde de la localitat entre 2004 i 2006, per la formació independent Units per Creixell, i en el mandat 2007-2011, sota la coalició del PP amb Units per Creixell. El Ministeri Públic demana que se'l processi a ell i al seu regidor de Personal, Josep Maria Pascual, per presumptes delictes de prevaricació, i sol·licita l'obertura de judici oral.

 

Contractacions presumptament irregulars a l'Ajuntament de Creixell en el mandat de Fuster

Els fets que s'investiguen es van produir en el segon mandat de Fuster al consistori, entre els anys 2008 i 2010. La Fiscalia apunta que el regidor de Personal, Josep Maria Pascual, hauria signat la contractació d'una trentena de persones sense haver acomplert «les normes essencials de contractació i infracció dels principis d’igualtat, mèrits, capacitat i publicitat», segons avança aquest dijous el portal 'Tarragona 21'.

 

Aquestes contractacions es van fer sota el coneixement de l'alcalde popular, Teo Fuster, segons apunta en el seu escrit la Fiscalia. Es tracta, doncs, de fins a trenta treballadors contractats sense el concurs pertinent o, fins i tot, sense una dotació pressupostària prevista, que van ocupar places laborals al menjador de l'escola, la Policia Local, la brigada o les oficines del consistori. Tot plegat, amb informes contraris emesos des de secretaria i intervenció municipal.

 

El cas s'investiga al jutjat del Vendrell

En el mandat 2011-2015, el PSC de Creixell va dur aquest cas a l'Oficina Antifrau de Catalunya que, juntament amb la Sindicatura de Comptes, va denunciar els fets al jutjat del Vendrell. Ara, el fiscal ha emès el seu escrit d'acusació que ha de donar peu a la decisió del jutge del cas d'obrir judici oral en els pròxims mesos. A tot això, aquest 2019, Teo Fuster va de número 5 a la candidatura del PP a Creixell que lidera Jaime Serret.

 

També et pot interessar