Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Fonxo Blanch, pregoner de la Festa Major de Sant Martí 2018 a Altafulla

L'acte d'obertura de la festa altafullenca es farà divendres, 2 de novembre, a les set de la tarda
Fonxo Blanch, en una imatge d'arxiu de la passada campanya electoral. | Cedida

 

Altafulla ja ensuma la Festa Major de Sant Martí i aquest dimarts, 23 d'octubre, ha transcendit qui en serà el pregoner. Es tracta de Fonxo Blanch Canyelles, veterà polític i membre de diverses entitats d'Altafulla. Molt reconegut a la vila que el va veure néixer, Blanch, de 62 anys, tindrà l'honor d'obrir de manera oficial la Festa Major de Sant Martí 2018 el proper divendres, 2 de novembre, a les set de la tarda.

 

Fonxo Blanch, un altafullenc amb caràcter polític

Tal com ha avançat aquest dimarts 'Altafulla Ràdio' Blanch serà, doncs, l'encarregat de llegir la proclama d'obertura de Sant Martí, que té el seu dia gran l'11 de novembre, però que ve precedit per diversos dies d'actes populars en aquesta localitat del Baix Gaià.

 

Nascut a Altafulla, Blanch duu un cognom estretament lligat a aquesta vila, a la qual va convertir-se en un dels protagonistes polítics de l'etapa democràtica: va ser regidor de l'Ajuntament d'Altafulla entre els anys 1983 i 2011. A escala nacional, Blanch va ser un dels fundadors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i a nivell local va romandre a l'oposició fins a l'entrada al govern de l'alcalde Manuel Ceperuelo, el 1995, quan va començar a exercir responsabilitats de govern.

 

A les eleccions de 2007, Fonxo Blanch va liderar un nou partit independent, la Plataforma Altafulla Unida (PAU), amb la qual va obtenir l'acta de regidor de nou. L'any 2011, tot i tornar a liderar la llista de PAU, va quedar fora del consistori. A les darreres eleccions, les de l'any 2015, Blanch va ser escollit cap de llista del PSC, que es va presentar sota les sigles LLOPA (Llista Oberta Per Altafulla), fracassant en el seu intent de tornar a accedir a l'Ajuntament.

 

Fonxo Blanch, lligat a Altafulla i a la història local

Altafulla és l'ADN de Fonxo Blanch, que al llarg de la seva trajectòria ha estat vinculat a diverses entitats, com els Castellers d'Altafulla o el Centre d'Estudis Altafullencs, amb el qual ha fet diverses publicacions històriques en els darrers anys. Divendres vinent, tindrà l'honor d'obrir la Festa Major d'Altafulla.

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris