Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un reportatge sobre París s'endú el Premi Mañé i Flaquer de Torredembarra

El jurat ha declarat deserta la categoria de comunicació local
El moment de la recollida del premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria de Periodisme Turístic, aquesta tarda a la Torre. | BaixGaiàDiari.cat

 

El XXXI Premi de Periodisme Mañé i Flaquer de Torredembarra ja té guanyador. Un reportatge de Jordi Brescó sobre una ruta desconeguda per París, publicat a la revista Altaïr Magazine, s'ha endut el guardó de la categoria de periodisme turístic.

 

El jurat, en canvi, ha declarat deserta la categoria de Comunicació Local. Els premis, que han arribat, doncs, a la trenta-unena edició aquest 2018, han estat lliurats en un acte aquest dissabte, 10 de novembre, al vespre, al Pati del Castell de Torredembarra.

 

Un reportatge sobre París s'endú el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer 2018

Jordi Brescó és l'autor del reportatge que s'ha endut el guardó en la categoria de periodisme turístic. Sota el títol de 'La Petite Ceinture', la peça es va publicar al monogràfic en paper 'El Arte de Caminar' de la revista Altaïr Magazine, el mes de maig d'aquest mateix any.  S'endú 6.000 euros i l'encàrrec, per part de l'Ajuntament de Torredembarra, de publicar en un mitjà d'abast català un reportatge sobre la vila.

 

Atès que Jordi Brescó es trobava fora del país per un viatge laboral, ha estat la seva germana qui ha recollit el premi de mans de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el director de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, ja que la companyia petroliera és la principal patrocinadora dels guardons.

 

Segons s'ha explicat durant l'acte, el jurat d'aquests premis ha destacat que «quan emblava que tot estava dit sobre París i que aquesta és una ciutat àmpliament coneguda pel gran públic, arriba un reportatge deliciosament narrat sobre una ruta totalment desconeguda».

 

En aquest sentit, el jurat, que formen cinc prestigiosos professionals del món del periodisme (Coia Ballesté, Jordi Ferré, Josep Maria Girona, Juan Navarro i Sergio Vila-Sanjuan), ha destacat que «el treball periodístic que presenta l’autor aconsegueix que fins i tot les persones que han viatjat diverses vegades a la metròpoli francesa vulguin tornar-hi per a fer aquest recorregut prohibit». «És capaç, doncs, de transmetre l’interès per viatjar», ha reblat el jurat

 

Al premi s'hi han presentat, enguany, un total de 53 treballs. El jurat n'ha destacat la qualitat que, segons diuen, «ha dificultat la nostre feina alhora que prestigia més el guanyador».

 

Una fotografia de família amb la germana de Brescó, que ha recollit el premi, part de la corporació torrenca i Josep Bertran,director de Relacions Externes de Repsol. | BaixGaiàDiari.cat

 

Deserta la categoria de Comunicació Local del Premi Mañé i Flaquer 2018

Set treballs es presentaven al Premi Mañé i Flaquer en la categoria de comunicació local, però finalment, en aquesta modalitat, el guardó ha estat declarat desert.

 

Tot i que els cinc membres del jurat han valorat el nivell d’excel·lència assolit els darrers anys, enguany han optat per no premiar cap dels treballs presentats, «no com a crítica als treballs presentats, sinó amb l’objectiu d’esperonar el treball comunicatiu dels actuals i futurs participants».

 

Pérez i Zapater han comandat un acte que dirigia Marc Chornet. | BaixGaiàDiari.cat

 

L'organització s'ha mostrat satisfeta per la quantitat i la qualitat dels treballs presentats en la convocatòria d'uns premis molt consolidats al calendari periodístic del país, en un acte que han presentat Noèlia Pérez i Josep Zapater, de CASHALADA cia, sota guió i direcció de Marc Chornet Artells. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris