Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui, 17 de juliol

Roda de Berà tria les propostes guanyadores del pressupost participatiu

L'alcalde Virgili les va presentar dijous al vespre a l'Hotel d'Entitats
El panell que es va mostrar a l'Hotel d'Entitats de Roda de Berà, amb les propostes ja desvelades. | Gerard Recasens

 

Un banc corregut al passeig marítim de la platja de Costa Daurada; un circuit educatiu i una zona verda a l'avinguda de l'Avenc i un gimnàs a l'aire lliure l'avinguda de Fèlix Martorell són les quatre propostes guanyadores del pressupost participatiu 2018 a Roda de Berà. Totes quatre, les més votades del procés participatiu, van sumar una quantitat similar de vots —a l'entorn de la cinquantena— i juntes sumen una inversió de 126.000 euros que es preveurà en el pressupost municipal de 2019.

 

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va exposar l'entrallat de les propostes. | Gerard Recasens

 

 

Les quatre propostes guanyadores del pressupost participatiu 2018 a Roda de Berà

Després d'una explicació prèvia de Coia Poblet, la tècnica de l'empresa que ha gestionat el procés participatiu des de l'empresa Ceres, l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va desvelar i explicar les quatre propostes vencedores després dels 229 vots recopilats —un 3,9% del cens:

 

Banc corregut al passeig marítim de Costa Daurada

S'instal·laran blocs de formigó al tram del passeig més proper a la zona de la platja, en un recorregut d'uns 250 metres, aproximadament. Faran de separació del passeig i la platja i s'hi podrà seure perquè tot i ser de formigó armat, aniran recoberts de formigó prefabricat. La inversió serà de 20.000 euros.

 

Circuit educatiu infantil a l'avinguda de l'Avenc

Ben a prop del PIJ i de l''skate park', l'obra del qual s'adjudicarà en els propers dies, s'ha previst la instal·lació d'un circuit educatiu infantil, per a aprendre a circular amb bicicletes i amb patinets. La inversió prevista és de 40.000 euros.

 

Zona verda a l'avinguda de l'Avenc

Just al costat del futur circuit educatiu infantil i de l''skate park', en l'espai que resti es preveu fer-hi una nova zona verda, enjardinada i amb un parc infantil, amb paviment de cautxú en les instal·lacions i de sauló a la resta de l'espai. Costarà uns 50.000 euros.

 

Zona de gimnàs a l'aire lliure a l'avinguda de Fèlix Martorell

Finalment, a l'avinguda de Fèlix Martorell, en una zona propera al camp de futbol municipal, s'instal·laran elements per apoder fer gimnàstica a l'aire lliure. La inversió requerirà 16.000 euros.

 

Un panell amb quatre interrogants va mantenir el suspens fins al final a l'Hotel d'Entitats de Roda de Berà, aquest dijous al vespre. | Gerard Recasens

 

Roda de Berà aposta pels pressupostos participatius

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va remarcar en l'acte d'aquest dijous al vespre l'aposta del municipi per la participació en la decisió del pressupost. «Destinem als pressupostos participatius més diners, percentualment, que altres pobles i ciutats més grans», va dir Virgili.

 

Al seu costat, Coia Poblet, va repassar els motius pels quals de 115 propostes inicials tan sols se'n van poder validar 32. «N'hem d'aprendre tots plegats per, mica en mica, aconseguir que no tantes propostes quedin pel camí», va dir Poblet que, això sí, va subratllar la bona participació pel que fa a propostes tenint en compte que Roda de Berà tot just s'inicia en aquesta modalitat participativa.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris