Els guanyadors del premi de la categoria 'Jove 48 hores' del festival FIC-CAT de Roda de Berà 2018.

Obren les inscripcions de la modalitat 'Jove 48 hores' del FIC-CAT de Roda de Berà

Hauran de realitzar una producció audiovisual en un cap de setmana

A partir d'aquest dilluns, dia 1 d'abril, ja estan obertes les inscripcions de la modalitat ‘Jove 48 hores’ del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema en Català que, cada any, se celebra a Roda de Berà.

L’objectiu d'aquesta modalitat de premi és, segons ha explicat l'organització, «incentivar la creació audiovisual entre la població més jove i possibilitar unes creacions espontànies i originals» que es visualitzaran durant els dies del Festival. Val a dir que, alhora, les projeccions d'aquesta categoria tindran l’opció d’optar a un trofeu i al premi en metàl·lic de 500 euros.

Enregistrar una producció audiovisual en un sol cap de setmana

La convocatòria busca, doncs, realitzadors ben joves. Així, s'adreça a menors de 35 anys, ja siguin aficionats, amateurs o professionals, que acceptin el repte de realitzar una producció audiovisual durant el cap de setmana del 10 al 12 de maig. Les inscripcions es poden fer, de forma gratuïta, al web del Festival Internacional de Cinema en Català —on, per cert, també es poden consultar les bases— fins el proper dijous 9 de maig.

A partir del divendres dia 10 de maig, començarà el joc que proposa el festival de cinema. Aquell mateix dia, es desvelarà la premissa o les premisses que hauran de contenir els curtmetratges. Serà en aquell moment quan  els concursants ja podran iniciar el procés creatiu sense cap més restricció  que la durada —3 minuts— la llengua —català— i el lliurament 'on-line' del curtmetratge final, que s'haurà de fer el diumenge, dia 12 de maig.

Així doncs, des d'aquest dilluns i fins el proper 9 de maig, tots els menors de 35 anys que estiguin disposats a participar en la categoria 'Jove 48 hores' podran apuntar-s'hi i serà el segon cap de setmana de maig quan els tocarà posar-se a la feina. El FIC-CAT revelarà qui s'endurà el premi durant la celebració del festival, que es farà a Roda de Berà del 8 al 15 de juny.

També et pot interessar