Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'alcalde més veterà de les comarques de Tarragona, Jaume Casas, amb 36 anys al càrrec

L'alcalde de la Riera de Gaià no descarta tornar-se a presentar a les properes municipals
Jaume Casas es podria presentar a les eleccions municipals per desena vegada. | Gerard Recasens

 

L'alcalde de la Riera de Gaià, Jaume Casas (PDECat) s'està replantejant la decisió de deixar la política. Casas havia anunciat fa mesos que, després de 36 anys com a alcalde de la Riera, no es presentaria a les eleccions municipals de 2019, però ara podria rectificar aquesta decisió i presentar-se per desena vegada a l'alcaldia. «Molta gent m'està demanant que em quedi i això m'està fent repensar-m'ho», ha explicat Casas en declaracions a BaixGaiàDiari.cat.

 

En les pròximes setmanes, Casas, que és l'alcalde més veterà de les comarques de Tarragona, prendrà una decisió definitiva sobre si opta al seu desè mandat: és l'alcalde de la Riera de Gaià des de l'any 1983, quan es va presentar per primera vegada. La decisió va acompanyada del tancament, aquest desembre, de la històrica carnisseria Cal Pastor, que Casas i la seva família han regentat el darrer segle. La jubilació de carnisser, doncs, podria no anar acompanyada de la d'alcalde.

 

Casas, sempre amb les sigles de CiU

Jaume Casas ha estat l'indiscutible alcalde de la Riera de Gaià des de la primera vegada que s'hi va presentar, a les eleccions municipals de 1983. Sempre ha guanyat amb majoria absoluta, cosa que li ha permès governar sense haver de pactar mai amb cap altra formació. De cara al 2019, es podrien presentar amb la marca de Junts per la Riera-PDECat, però el cert és que encara està per decidir.

 

L'alcalde Casas, que fins ara sempre s'havia presentat amb les sigles de Convergència i Unió, mai no ha baixat del 55% dels vots a les urnes i opta ara a presentar-se per desena vegada. En cas que tornés a guanyar i que esgotés el mandat, compliria 40 anys al càrrec; quatre dècades a l'alcaldia.

 

Jaume Casas, nou mandats amb majoria absoluta a la Riera de Gaià

El 1983, Casas va obtenir 5 regidors, per 1 del PSC i 1 d'Alianza Popular. Quatre anys més tard, va pujar fins a 6, i Alternativa Municipal va mantenir un únic edil a l'oposició. El 1991 es va presentar sol i es va endur els set edils. L'any 1995 va ser quan més va 'perillar' la seva hegemonia: 4 regidors convergents per 3 d'ERC, però el 1999 es va eixamplar la distància: 5 per CiU i 2 pels republicans.

 

Res no va canviar amb l'arribada del segle XXI, només l'Ajuntament de la Riera, que va passar de 7 a 9 regidors per escollir. Però això tampoc no va suposar cap entrebanc per al batlle rierenc. El 2003 va obtenir 7 regidors, per 2 d'ERC; i el 2007 va baixar fins a 5: ERC en va mantenir 2 i un nou grup, Iniciativa Rierenca, en va obtenir 2 més. Ja el 2011, CiU va fer 6 regidors i Junts per la Riera, 3; mentre que en el present mandat, Casas compta amb 6 edils i l'oposició d'Acord per la Riera, amb 3.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris