Els Ranxets tornen a Torredembarra del 15 de novembre al 8 de desembre

Els menús oscil·len entre els 25 i els 36 euros
Una cassola de popets a l'allipebre, un dels ranxets torrencs, un cop finalitzada la seva preparació. | Gerard Recasens

 

Torredembarra torna a abocar-se, aquesta tardor, a la seva gastronomia típica, la dels ranxets. Les regidories de Turisme i Comerç, Indústria i Activitats de l'Ajuntament han organitzat, un any més, les Jornades gastronòmiques dels 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' que tindran lloc entre els propers 15 de novembre i 8 de desembre.

 

En l'edició d'enguany, hi prendran part una desena de restaurants. Es tracta de Cal Silver, Can Lluís, El Capitán, Hostal Coca, La Cuina d’en Basili, Las Delicias, Las Palmeras, La Serra, La Terraza i La Xeriueta i amb preus de menús que oscil·len entre els 25 i els 36 euros. Per consultar els menús que ofereix cada restaurant, cal consultar el fulletó informatiu de les jornades.

 

Al seu torn, el consistori torrenc ha difós, a través de les xarxes socials, un vídeo promocional d'aquestes jornades:

 

 

Els ranxets, pal de paller de la gastronomia torrenca

Els ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.

 

És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop, truita amb suc, bacallà amb tomàquet o xirles amb all i ceba, entre molts altres.

 

Sorteig d'un lot de regals

Una novetat de les jornades d’aquest any és el sorteig d'una desena de lots consistents en una cistella de productes de proximitat, un llibre de receptes 'Ranxets, la cuina a Torredembarra' i 2 tiquets per a la Mostra Gastronòmica dels Ranxets. Per poder participar en el sorteig és necessari haver fet tres menús diferents entre els restaurants participants i haver obtingut els corresponents segells, omplir la butlleta i dipositar-la a la bústia de la Regidoria de Turisme, fins al 9 de desembre a la una de la tarda. El sorteig es farà l’11 de desembre.