alfa omega torredembarra

Torredembarra licita les obres de reparaci贸 del bloc de Baix a Mar

Es poden presentar ofertes fins el 25 de setembre

Torredembarra repararà el bloc en els propers mesos, tal com el govern municipal havia previst ja des de l'any passat, quan es van fer els treballs de desmuntatge de l'escultura 'Alfa i Omega'. L'erosió causada pel mar i d'altres condicionants van obligar a desmuntar l'escultura de Rafael Bartolozzi el mes de juny de 2018; quan es va comprovar, en uns treballs previs, la situació de risc que suposava per als banyistes que s'hi poguessin aproximar.

La reparació del bloc, obligada a causa de l'erosió

Com és lògic, però, la mateixa erosió també afecta l'encofrat del bloc. La peça de formigó es troba molt desgastada pel pas dels anys i el govern local ja va preveure en el pressupost de 2019 una partida per a la seva restauració. El cert, però, és que la partida quedarà curta amb tota probabilitat: s'havien consignat 60.000 euros, però el preu de sortida de la licitació és de 82.000, IVA inclòs.

I 茅s que, efectivament, des del passat divendres, dia 30 d'agost, les empreses interessades a realitzar els treballs de reparaci贸 del bloc poden presentar les seves ofertes a l'Ajuntament de la Torre. Tenen de termini fins el proper dimecres, dia 25 de setembre. A partir de llavors i seguint el procediment habitual, es far脿 l'adjudicaci贸, que servir脿 per determinar el preu final dels treballs.

Amb tot, l'obra ve definida en el projecte que es va aprovar el passat mes de maig en Junta de Govern. Consisteix a revestir l'estructura de formig贸 armat. La durada del contracte i, per tant, el temps que s'estima que durin les obres, 茅s d'un mes i dotze dies.

Despr茅s del bloc, l'Alfa i Omega

La reparaci贸 del bloc ha de ser el pas previ a decidir qu猫 cal fer amb l'escultura 'Alfa i Omega', que acaba de tancar el seu segon estiu fora del bloc de la platja de Baix a Mar. El consistori ha de demanar des del passat mes de gener tres pressupostos: el de construcci贸, amb un gruix de l'acer i unes soldadures adequades per anar al mar, que ronda els 60.000 euros; i els de muntatge i manteniment, dels quals hores d'ara encara no hi ha not铆cies.

Amb aquesta informaci贸, el govern local haur脿 de prendre una decisi贸 sobre la recuperaci贸 de l'escultura, o b茅, tal com han proposat diverses formacions, traslladar la decisi贸 a la ciutadania a trav茅s d'una consulta oberta.


Comentaris