Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Entreguen els guardons dels Premis Cultura Vila de Torredembarra

S'han repartit els premis de les diverses categories del certamen: Fotografia, Pintura, Escultura, Gravat i Xilografia
Lliurament dels XX Premis Cultura Vila de Torredembarra | Ajuntament de Torredembarra

 

El passat dissabte 17 de novembre, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra va celebrar el lliurament dels guardons que integren els XX Premis Cultura Vila de Torredembarra.

 

L'entrega, va tindre una prèvia el dia 10, amb l'entrega dels premis de periodisme Mañé i Flaquer. Es va guardonar amb el premi de Turisme dotat en 6.000 euros a Jordi Brescó, per un reportatge sobre una ruta desconeguda per París; mentre que el premi de Comunicació Local, que enguany se centrava en la comarca del Baix Gaià, va quedar desert.

 

Els XX Premis Cultura Vila de Torredembarra

El Pati del Castell de Torredembarra va acollir l'entrega dels premis Cultura Vila de Torredembarra, en un acte presidit per l'alcalde, que va guardonar els millors treballs presentats en aquesta edició.

 

V Premi de Gravat Xilogràfic. La Torre de l'Encenall

El Premi de Gravat Xilogràfic 'La Torre de l'Encenall', porta el nom de l'escola de gravat fundada per l'artista Antoni Gelabert l'any 1969, que tenia la voluntat de difondre la xilografia al Baix Gaià. La seva petjada a Torredembarra va ser tan intensa, que amb la voluntat de recuperar i reviure aquella tècnica, es va crear aquest premi.

 

Els guanyadors han estat: Cèlia Rius González, en categoria infantil, amb una dotació de 200 euros en material per gravar; Hubert Tomczak, en categoria juvenil amb una dotació de 200 euros en material per gravar; Marcela Miranda, en categoria adult, amb una dotació de 1.000 euros.

 

VIII Premi d'Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d'Escultura

El Premi d'Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané, homenatja l'escultor torrenc més reconegut, que des dels anys 30 i fins al 1978 va treballar en el seu taller de bibelots artístics al municipi.

 

El guanyador del premi ha estat Avel·lí Perpiñan Yuste, amb una dotació de 1.000 euros.

 

XVIII Premis d'Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia i Pintura

En honor al torrenc Pere Romeu, intel·lectual artista internacional i promotor cultural, va restar sempre molt lligat al món modernista i va ser editor de la revista Quatre Gats.

 

El guanyador en l'apartat de pintura ha estat Gonzalo Romero Navarro, amb una dotació de 1.000 euros.

 

En l'apartat de fotografia, centrat enguany en l'àmbit de l'exclusió social, la vulneració dels drets humans, les poblacions refugiades... el guanyador ha estat: Guilherme Bergamani, amb una dotació de 500 euros.

 

Lliurament dels XX Premis Cultura Vila de Torredembarra | Ajuntament de Torredembarra

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris