ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Roda de Berà espera milers de visitants aquest cap de setmana pel Mercat Medieval

Se celebrarà entre divendres i diumenge
Entre les activitats previstes, també n'hi haurà per als més menuts. | BaixGaiàDiari.cat

 

Roda de Berà ja es prepara per tornar a acollir una nova edició del Mercat Medieval de la vila, que organitza l’Associació Medieval de les Comarques de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà. Es farà entre aquest divendres i aquest diumenge —del 27 al 29 de juliol—, i obrirà entre dos quarts de set de la tarda i dos quarts de dotze de la nit.

 

Les paradetes s'instal·laran al carrer de Sant Isidre, la plaça dels Pins i la plaça de la Sardana, i n'hi haurà de totes menes, guarnides totes elles amb elements medievals. La inauguració de la fira anirà a càrrec de les autoritats de Roda de Berà i serà dissabte, a les vuit de la tarda. 

 

El Mercat Medieval de Roda de Berà

Els visitants —de fet, s'espera que n'hi hagi milers, entre veïns de Roda de Berà i visitants—, podran trobar més d’una seixantena de parades d’artesania, gastronomia o bijuteria, activitats infantils i de tir amb arc, atraccions medievals, cercaviles, reconstruccions històriques, malabars, mostres d’oficis tradicionals, passejos amb poni, una granja infantil o el popular forn de pa artesà, entre altres.

 

El Mercat Medieval obrirà aquest divendres i tancarà diumenge. | BaixGaiàDiari.cat

 

A banda de les paradetes instal·lades als diversos carrers del centre de la localitat, també s'han programat diverses activitats que serviran per amenitzar el passeig pel Mercat Medieval. Entre les activitats programades hi ha una animació per als més menuts, a càrrec de Susanita Pinceles. Serà divendres, a partir de les vuit del vespre.

 

També està prevista una exhibició i aprenentatge de tir amb arc amb l’Associació Toxophílica de Catalunya. Es farà tant dissabte com diumenge, des de dos quarts de set de la tarda fins a les deu de la nit. A més, també s'ha previst un nou espectacle de l’Invisible Titelles —dissabte, a les vuit de la tarda—; i la cercavila Cornamusa, a càrrec de Fèlix Yewolf, també dissabte, a les nou del vespre. Finalment, diumenge dia 29 de juliol, a les vuit del vespre, tindrà lloc una animació medieval i malabars de foc amb la companyia Gran Gabini.