Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Jordi Molinera i Alba Muntadas, candidats a «coalcaldes» d'Altafulla

Si guanyen les eleccions, proposen un nou sistema de governança per al consistori
Jordi Molinera i Alba Muntadas, en una imatge d'arxiu en un acte a Altafulla. | TarragonaDigital.com

 

«Coalcaldes». Aquest és el concepte amb el qual l'EINA, les sigles d'ERC a Altafulla, es presentarà a les eleccions municipals del proper juny de 2019. La militància del partit ha avalat la candidatura conjunta a les primàries proposada per Jordi Molinera i Alba Muntadas, i que aporta aquest nou concepte, sense precedents arreu del país. Tenir dues persones a l'alcaldia, de manera paritària i amb igualtat de competències. La proposta és, com a mínim, innovadora i curiosa. Ara bé, és plausible legalment?

 

Molinera i Muntadas, candidats a «coalcaldes» d'Altafulla

Jordi Molinera i Alba Muntadas ja són 'coalcaldables'. Si l'EINA acaba guanyant les eleccions o bé aconsegueix per la via de pactes la majoria suficient per accedir a l'alcaldia, com es formalitzarà, la coalcaldia? «Primer de tot, és clar, farem el ple d'investidura, per escollir l'alcalde», explica Jordi Molinera en declaracions a TarragonaDigital. Qui dels dos serà el cap de llista? «Encara no ho sabem, però ens repartirem els dos primers llocs», ha dit. «Un cop proclamat l'alcalde o l'alcaldessa, bastirem la nova figura legalment, aprovant per ple la creació de la coalcaldia i duplicant-li les competències, per la via de la delegació, que té ara un alcalde», explica Jordi Molinera.

 

«La normativa legal no limita el nombre de competències delegades, i tampoc no prohibeix expressament la creació d'una coalcaldia», expressa Molinera en preguntar-li si, realment, la proposta es podria fer efectiva. «Partim de la idea dels lideratges compartits i paritaris, i quan expliquem a la gent la nostra idea, agrada molt», comenta l'actual cap de files republicà a l'Ajuntament d'Altafulla. I el sou, també es duplicarà? «L'actual govern d'Altafulla té una massa salarial d'uns 100.000 euros que l'EINA mai no superarà», etziba Molinera. Caldrà resoldre la mena de competències inherents legalment a l'alcaldia, aquelles que no es poden delegar, com ara la presidència de les sessions plenàries o el vot de qualitat en els plens. La proposta és, si més no, trencadora.

 

Jordi Molinera i Alba Muntadas, anys de trajectòria en la política municipal

Serà el tercer cop que Jordi Molinera és candidat —en aquest cas, 'cocandidat'— a l'alcaldia d'Altafulla. Molinera és regidor a l'Ajuntament des de 2011, quan va liderar la llista de Solidaritat Catalana per la Independència a Altafulla. L'any 2015, va revalidar l'acta, aquest cop ja com a cap de llista de l'EINA i militant d'ERC. Alba Muntadas va accedir a l'Ajuntament d'Altafulla, com a regidora, el 2015.

 

Una imatge del plenari actual de l'Ajuntament d'Altafulla. | BaixGaiàDiari.cat

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris