Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui, 17 de juliol

Neix Roda en Comú, que es presentarà a les properes eleccions municipals

En les properes setmanes decidiran el seu cap de llista
Roda en Comú buscarà obtenir representació a l'Ajuntament de Roda de Berà a les properes eleccions municipals del maig vinent. | Gerard Recasens

 

L'espai dels Comuns va començant a prendre forma arreu de Catalunya, i això també s'està notant al Baix Gaià. Si bé des de Torredembarra no volen fer públics els primers moviments al voltant de la formació d'una possible candidatura per al maig vinent, a Altafulla quedarà proclamat en les properes hores Fèlix Alonso, novament com a candidat a l'alcaldia. Ara, a més, a Roda de Berà, ja s'han produït els primers moviments.

 

Al consistori rodenc, ICV-EUiA obtenia representació per primera vegada l'any 2015 i la seva líder, Encarna Ramírez era nomenada regidora. Durant el mandat, ha restat a l'oposició del govern en minoria de Pere Virgili (CiU). Ara, però, l'espai que ocupava l'esquerra verda a l'espectre polític rodenc ha obert una etapa de canvis.

 

Neix Roda en Comú, que es presentarà a les municipals a Roda de Berà

En les darreres setmanes, la militància d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) a Roda de Berà ha confluït amb els inscrits a Podem. Junts, en «un procés d'entesa molt senzill» —en paraules de la mateixa Encarna Ramírez a BaixGaiàDiari.cat—, han format Roda en Comú, la marca que concorrerà a les eleccions municipals de l'any vinent aglutinant EUiA i Podem.

 

Després de la trobada municipalista de Catalunya en Comú el passat 6 d'octubre, a Roda de Berà s'ha fundat el grup motor del partit. Es tracta d'una predirecció de la formació, que té en Encarna Ramírez, d'EUiA, el càrrec de coordinadora. L'acompanyen Antonio Raya i Conchi García (EUiA) i Jimmy Zárate i Mercè Rojas (Podem).

 

Les primàries, en les properes setmanes

Roda en Comú vol fer, a mitjan mes de novembre, el seu acte de presentació públic, ja amb el cap de llista nomenat. Esperen que abans que acabi el mes d'octubre es pugui endegar el procés de primàries per proclamar definitivament, uns dies després, el seu cap de cartell per a les properes eleccions municipals. Per ara, no ha trascendit el nom de cap candidat a liderar la llista.

 

Recollint el llegat d'EUiA a l'Ajuntament, Roda en Comú començarà a treballar, a partir del desembre, en el seu programa electoral. Ho faran a través d'assemblees obertes que serviran per debatre al voltant de diverses temàtiques.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris