Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Un nou grup de menors no acompanyats s'instal·larà a l'alberg d'Altafulla

La seva estada durarà, com a mínim, sis mesos
L'alberg d'Altafulla, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha explicat que aquest dimecres, 31 d'octubre, arribaran a l'alberg que hi ha a la Vila Closa de la localitat, propietat de la Generalitat de Catalunya, una vintena de menors d'edat immigrants no acompanyats.

 

L'arribada es produirà després que, aquest mateix dimecres, abandoni l'alberg el primer grup d'aquests menors, que va arribar a Altafulla a mitjan mes de setembre i que, en les primeres setmanes de la seva estada, van ocasionar algun problema de convivència al casc antic de la localitat.

 

Un nou grup de menors immigrants no acompanyats a Altafulla

Des de fa uns dies se sabia que el primer grup de menors immigrants marxava aquest dimecres, 31 d'octubre. Però avui mateix Alonso ha explicat que «aquest dimecres n'arriba un de nou». «Venen vint nens», ha dit l'alcalde Alonso, que ha explicat que en els darrers dies han mantingut reunions «amb el departament de Treball i Afers Socials, veïns i empreses vinculades» per explicar-los la nova situació.

 

«Aquest cop, la Generalitat ja ens ha anunciat que la seva estada serà més llarga», ha explicat l'alcalde, que ha detallat que «no ens saben concretar exactament quant de temps s'hi estaran, però no seran menys de sis mesos». Alonso ha defensat la solidaritat en aquesta mena de casos, però sí que ha volgut reclamar a les administracions «més recursos als municipis que ens trobem en aquesta situació».

 

El primer grup de menors marxa aquest dimecres d'Altafulla

Pel que fa a l'estada del primer grup de menors, de poc més de quaranta dies, l'alcalde Alonso l'ha valorat positivament. «Ens vam queixar que arribessin sense avís previ, però Afers Socials ens ha demanat moltes excuses i les comprenem perfectament. Tenim un problema de país i cal ser comprensius», ha dit Alonso.

 

«Sí, és cert que els primers dies van haver-hi problemes de convivència, típics de posar 30 adolescents en un espai reduït, al mig de la Vila Closa, en un punt molt tranquil i silenciós d'Altafulla», ha explicat Alonso. «Però més enllà d'aquests problemes menors, no hem tingut cap altra actuació d'importància, la situació ha anat molt bé», ha reblat l'alcalde d'Altafulla.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris