Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra es prepara per modernitzar el servei de bus urbà

Contempla innovacions com una aplicació mòbil o un augment de parades
L'Ajuntament prepara un nou concurs per al servei de bus urbà a Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat

 

Torredembarra vol modernitzar, en els pròxims mesos, el servei d'autobús urbà a la vila. En aquesta línia treballa el govern municipal, que en les properes setmanes podria treure el servei a concurs amb un nou plec de condicions tècniques que ha d'incorporar una millora a base d'innovacions en la prestació del servei.

 

Malgrat la possibilitat de pròrroga del contracte amb l'actual adjudicatària, Hife, el consistori torrenc ha optat per tornar a treure el servei a concurs i incorporar, així, la possibilitat de fer més modern el servei. El regidor de Via Pública i Manteniment de l'Ajuntament de Torredembarra, Vale Pino (PSC), n'ha donat més detalls en declaracions a BaixGaiàDiari.cat. «Els darrers tres anys hem anat incorporant al servei les mancances que anàvem detectant, però ara optem per partir de zero amb un nou concurs que inclogui totes les necessitats que tenim», explica.

 

Una aplicació mòbil i un augment de parades, entre les principals millores del futur servei

Quines seran les novetats que exigirà el nou servei? La més remarcable serà, probablement, la d'una aplicació mòbil que permetrà geolocalitzar en cada moment la posició de l'autobús. A més, s'ha fet un estudi que modificarà algunes parades: en total, hi haurà un lleuger augment. Zones dels Munts, que ara no estan cobertes pel servei de transport públic urbà, se sumaran als nous recorreguts. També està prevista la incorporació de més marquesines per a les parades, així com de pals informatius amb els horaris de les línies.

 

El nou servei seguirà comptant, com fins ara, amb dos autobusos. «Són suficients», subratlla Vale Pino. «Sí que seran vehicles més moderns, que permetin l'accés a persones amb mobilitat reduïda», explica l'edil encarregat de Via Pública i Manteniment a la Torre.

 

«El bus mantindrà el seu servei durant el cap de setmana, una novetat que hem incorporat aquest mandat i que ens està funcionant molt bé», reconeix Vale Pino, que posa l'accent en acostar el servei a tots els barris. «El servei de bus serà deficitari, però és que ho ha de ser! La nostra prioritat és arribar a donar servei a tants punts com puguem», afirma.

 

Proves de serveis especials, a escoles o a centres

Al llarg dels darrers anys s'han fet provatures de serveis que, en funció del seu èxit, també s'han incorporat a les noves condicions que regiran el concurs que s'obrirà properament. Una d'elles és adaptar l'hora de pas als horaris de la Fundació Onada, amb seu al polígon industrial, o mirar d'introduir possibles sortides des dels centres escolars del municipi.

 

A l'altra cara de la moneda hi ha, per exemple, el bus especial que el 2016 i el 2017 es va posar fins al cementiri municipal durant la setmana de Tots Sants. El 2018, aquest servei ja no va existir. «Ens vam adonar que no tenia èxit perquè les persones que es volien desplaçar al cementiri ja ho feien amb transport privat, acompanyades per familiars», explica Pino. És, doncs, un dels ítems que no s'incorporaran als plecs de condicions tècniques.

 

Ara, el govern torrenc es troba en la darrera fase de la redacció d'aquests plecs, que en les properes setmanes es faran arribar als grups de l'oposició. El següent pas serà encetar el concurs i, així, obrir les portes a la modernització del servei de bus urbà a la Torre.

 

També et pot interessar

La caiguda d'un arbre pel vent obliga a tancar el cementiri de Torredembarra

Petits canvis de recorregut a les tres rues de Carnaval de Torredembarra

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris