Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra tindrà un nou servei de recollida de la brossa en unes setmanes

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic dona la raó a l’Ajuntament i la suspensió de l'adjudicació s'ha aixecat
Torredembarra tindrà un nou servei de recollida de brossa en pocs dies, que arriba amb canvis notables. | TarragonaDigital.com

 

Torredembarra podrà formalitzar en les properes setmanes el nou contracte de recollida de residus, el de la brossa, que estava suspès pel Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. L'Ajuntament havia obert un concurs el febrer de 2018. S'hi van presentar tres empreses i una, ACSAN Empresa Constructora y de Gestión SA, en va quedar exclosa perquè contenia valors anormals o desproporcionats respecte a les altres propostes. El ple del juny de 2018 va adjudicar el contracte a Nordvert SL.

 

Com que estava disconforme amb la seva exclusió, ACSAN va presentar recurs especial davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, que va suspendre el procediment de contractació fins a emetre veredicte. La resolució va arribar aquest divendres, 18 de gener: dona la raó a l'Ajuntament de Torredembarra i, per tant, s'aixeca la suspensió de l'adjudicació. El contracte es podrà formalitzar en breu i podrà entrar en vigor les properes setmanes.

 

Les millores previstes en el nou contracte de la brossa a Torredembarra

El nou contracte de la brossa a Torredembarra representa alguns canvis substancials en el servei. A continuació repassem, doncs, algunes de les novetats que es posaran en marxa amb l'entrada en vigor del nou servei, en unes setmanes, un cop es formalitzi el contracte:

 

Desenvolupar per barris un nou sistema de recollida: el porta a porta, que permet assolir un reciclatge superior al 70%, mentre que amb contenidors no s’ha pogut superar el 39% a Torredembarra. S'incrementarà la freqüència d’algunes recollides com la de la matèria orgànica per evitar olors.

—El material lliurat per al nou sistema de recollida disposarà de xip identificatiu als contenidors d’orgànica i les bosses d'envasos per fer el seguiment de la millora del reciclatge i per a una millor identificació de les persones i establiments que puguin gaudir de bonificacions en la taxa si realment reciclen.

La poda passarà a recollir-se diumenge i dilluns, i amb saques de runa (big-bags) i camió amb ganxo. 

La recollida comercial inclourà la dels envasos i l'empresa farà íntegrament la d’orgànica i la de vidre i cartó comercials, atès que fins ara una part la feien els brigades ambientals. 

—També s'ha previst una recollida diferenciada dels voluminosos que permeti reutilitzar allò que encara és aprofitable amb finalitats socials. 

Hi haurà aportació de nous contenidors i, a poder ser, de diferent model per evitar els problemes dels actuals —es trenquen amb facilitat amb el vent. S'han definit de manera exhaustiva els sistemes de neteja que, en la part externa de contenidor, s'haurà de fer obligatòriament a mà.  

Millores en les prestacions del sistema de seguiment diari amb geolocalitzador de vehicles i contenidors que permetrà controlar millor el servei prestat per l’empresa. 

 

També et pot interessar

Ja es pot demanar el descompte en la taxa de la brossa a Torredembarra

Torredembarra comença l'any amb un ple centrat en la caserna de Mossos

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris