Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'obra de Pere Badia, a punt d'acabar la primera fase amb un lleuger retard

La segona fase s'iniciarà d'aquí a una setmana, aproximadament
Alguns trams del nou carrer ja es poden veure i són, fins i tot, transitables. | Gerard Recasens

 

L'obra de reordenació urbana del carrer de Pere Badia de Torredembarra ja ha acomplert el primer dels tres mesos que ha de durar. Els treballs es van iniciar l'endemà de Santa Rosalia, el dia 5 de setembre, i ja es poden observar les primeres mostres de com quedarà el carrer en alguns trams. Amb tot, però, aquest dilluns, 8 d'octubre, havia de començar la segona fase de les obres i no ho farà fins d'aquí a uns dies.

 

L'oposició de Torredembarra, preocupada pel comerç a Pere Badia durant les obres

 

Ho ha explicat a BaixGaiàDiari.cat el regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Torredembarra, el socialista Vale Pino, que ha subratllat que «aquest petit retard no té afectació en la previsió de la durada total de l'obra, que continua sent de tres mesos, fins al 5 de desembre, tal com havíem anunciat».

 

Les obres de la segona fase, que afecten aquest tram de carrer, començaran la setmana vinent. | Gerard Recasens

 

La primera fase, a punt d'acabar-se

Pino ha explicat que aquesta setmana «s'haurien d'haver començat les demolicions als trams de la segona fase», és a dir, els trams que van de la Llibreria Miquel al carrer de Lleida i de la botiga Vadenens a la cantonada amb el carrer dels Filadors. Ara bé, enlloc de començar aquesta segona fase, s'ha decidit no fer-ho.

 

«Hem cregut que per una setmana no calia i que era millor concentrar tots els equips a acabar d'adoquinar els trams de la primera fase, que és l'única tasca que queda». Així doncs, la segona fase s'iniciarà, enlloc del 8 d'octubre, la setmana del 15.

 

L'estat actual del tram més proper a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat. | Gerard Recasens

 

La setmana vinent començaran, doncs, les demolicions del segon tram de les obres. Alhora, alguns trams de la primera fase estan acabats i són, fins i tot, transitables. Pino ha advertit que el segment que més es pot demorar és el més proper al carrer de Lleida, en sentit plaça de les Monges, perquè «no hi ha excessiva afectació per als veïns».

 

Tot el que has de saber de les obres de Pere Badia a Torredembarra

 

Així doncs, tots els equips disponibles estan ara adoquinant i l'empresa adjudicatària, que ha tingut problemes de personal, ja n'està incorporant de nou i podria treballar també els dissabtes al matí.

 

Les obres a la plaça de les Monges, ràpides

Pel que fa a les tasques que queden a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, ara mateix la feina està aturada perquè els obrers estan adoquinant, però «la part d'obra que queda serà molt ràpida», ha dit Vale Pino. La previsió inicial calculava que els treballs en aquell punt acabessin el 2 de novembre, però cal recordar que es va decidir prorrogar l'inici una setmana, de manera que podrien estar enllestits al voltant del dia 9 de novembre, d'aquí a un mes, aproximadament.

 

Les obres del carrer tenen prevista la seva fi el 5 de desembre, tot i que el tram més feixuc calcula tenir el punt final el 22 de novembre. A partir de llavors, s'embellirà la zona amb mobiliari urbà i es faran els acabats de les obres.

 

El tram més proper a la cantonada amb el carrer de Lleida és el que més es podria retardar. | Gerard Recasens.

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris