Creixell demanarà finançament a la Generalitat per arranjar el passeig del Ferrocarril

El consistori presentarà el projecte a les línies d'ajudes del PUOSC
Una imatge de la zona compresa entre els edificis Constel·lació i l'entrada al càmping Gavina. | TarragonaDigital.com

L'Ajuntament de Creixell ja ha rubricat el projecte que, en els propers dies, presentarà als ajuts que atorga la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya 2020-2024 (PUOSC). El consistori vol arranjar el camí rural en què s'ha convertit la zona del passeig del Ferrocarril i el vial que connecta amb l'accés als edificis Constel·lació i l'entrada al càmping Gavina.

Un vial molt malmès

Segons ha explicat a BaixGaiàDiari.cat l'alcalde de Creixell, Jordi Llopart, «aquest vial de titularitat municipal es troba en molt mal estat i s'havia convertit pràcticament en un camí rural». «Com que es troba tan malmès, vam plantejar-nos què podíem fer i presentar el projecte al PUOSC, per poder comptar amb un ajut de finançament per part de la Generalitat, ens semblava una bona solució», ha explicat el batlle creixellenc.

D'aquesta manera, Creixell planteja demolir i pavimentar de nou aquest tram més occidental del passeig del Ferrocarril —el més proper als edificis i el càmping. «En converses amb un dels presidents de la comunitat de veïns dels edificis Constel·lació i la direcció del càmping, érem conscients que l'actuació és molt necessària», explica Llopart.

És una zona PEIN i es repavimentarà amb sauló compactat

L'alcalde apunta, a més, que l'obra compta amb un condicionant: l'àrea es troba en una zona PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya), la de Muntanyans, ja que és a tocar del Gorg creixellenc i de la zona d'aiguamolls que el municipi comparteix amb Torredembarra.

D'aquesta forma, el paviment no serà asfaltat. «Es farà servir un sauló compactat amb altres minerals i serà d'una duresa important, però perquè ens entenguem, serà un paviment terrós, no hi veurem el gris habitual de l'asfalt», ha explicat Jordi Llopart. Ara l'obra es presentarà a les línies d'ajuts del PUOSC i s'haurà d'estar a l'espera que la Generalitat n'aprovi el finançament.

"🔴 ALERTA: Robatori 'exprés' en una casa de Roda de Berà" "🔴 ATENCIÓ: Torredembarra tindrà nous gegants"