EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

Un ocupa crema una casa a la Pobla de Montornès abans de ser desnonat

Els seus propietaris temen que l'assegurança no cobreixi els danys

 

L'habitatge cremat a la Pobla de Montornès. | BP Diari

 

L'incendi que el passat 9 d'agost va deixar completament destrossada una casa a la Pobla de Montornès va ser provocat per la persona que ocupava l'habitatge, i que havia de ser desnonada al cap de pocs dies. Així ho han explicat els propietaris de la casa a Televisió de Catalunya, apuntant que l'home feia diversos mesos que els havia ocupat la casa. D'aquesta manera, ara s'han trobat amb l'habitatge calcinat i sense tenir la certesa que l'assegurança pugui cobrir els danys.

 

Segons han explicat els propietaris a la televisió, aquesta és una segona residència que tenien en aquest municipi del Baix Gaià, concretament al carrer de Barcelona del barri de Poblemar. Els propietaris van estar un temps sense anar a la casa per la mort del primogènit de la família. Quan finalment van anar-hi, fa aproximadament mig any, van trobar que una persona havia ocupat l'immoble i, tot i que van parlar amb ell diverses vegades, aquest es va negar a marxar de l'habitatge.

 

Crema la casa abans de ser desnonat

Finalment, van optar per denunciar l'home, que al cap de quatre mesos va rebre l'ordre de desnonament. Però abans de marxar, va voler deixar un últim regal als propietaris i va calar foc a l'immoble. Això va passar la nit del passat 9 d'agost. Diverses dotacions dels Bombers van treballar en l'extinció de l'incendi, que va durar diverses hores. La casa, de dues plantes, va quedar calcinada, però no hi va haver danys personals, perquè en aquells moments ja no hi havia ningú a dins.

 

Segons han explicat, la persona que ocupava la casa es va entregar després als Mossos d'Esquadra. Ara, els propietaris temen que l'assegurança no es faci responsable dels danys, amb el qual es quedarien amb una propietat completament arrasada. Un cas similar s'ha produït a Miami Platja, on uns llogaters morosos han marxat de l'habitatge on estaven però abans s'han endut tots els mobles de l'interior.