Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra congela els impostos per al 2019

El govern recorda que, durant el seu mandat, l'IBI ha baixat un 5,5%
L'alcalde Rovira i el regidor d'Hisenda Josep Maria Guasch (ERC) han presentat la proposta amb José García (PSC) i Clara Solivellas (ABG). | Gerard Recasens

 

Torredembarra congelarà les ordenances fiscals —és a dir, impostos i taxes— de cara a l'exercici econòmic 2019. Així ho ha anunciat aquest dimarts, 23 d'octubre, el govern local. D'aquesta manera, els grans impostos com l'IBI o l'IAE no patiran cap pujada ni cap baixada, segons ha avançat d'entrada l'alcalde Eduard Rovira (ERC), en el que és l'últim exercici econòmic d'aquest mandat municipal.

 

Els grans impostos i taxes a Torredembarra quedaran congelats

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Torredembarra, Josep Maria Guasch (ERC), ha volgut recordar que aquest govern «ha baixat un 5,5% l'IBI en els tres anys anteriors, el que suposa deixar de recaptar uns 550.000 euros». «Es tracta d'una baixada important», ha remarcat Guasch. Després de tres anys seguits de descensos, doncs, l'IBI a Torredembarra queda congelat i la taxa no es mourà respecte a 2018.

 

A partir d'aquesta congelació generalitzada, el govern de Torredembarra sí que ha fet el que Guasch ha anomenat «petites modificacions tècniques», és a dir, ajustos per incorporar alguns detalls a les ordenances fiscals d'enguany que no apareixien en els exercicis anteriors. Un exemple és el preu fix per les visites al far per a persones amb mobilitat reduïda o els preus de les entrades del cicle de concerts Roca Foradada, que es duu a terme cada estiu.

 

S'abaixen dues taxes en unes ordenances fiscals congelades gairebé al 100%

Segons ha explicat el mateix Guasch, hi ha dues taxes que sí que s'abaixen per al proper 2019. La primera, per a les terrasses del passeig marítim, que veuran reduït el seu impost en un 50%. La segona és la del pla d'usos de la platja, és a dir, la de totes aquelles activitats que es facin en aquest punt del litoral torrenc —com ara guinguetes o punts de lloguer de patins, per exemple—, que veuran reduïda la seva taxa en un 40%.

 

Per què Torredembarra congela els impostos per al 2019?

L'alcalde Rovira ha explicat que després de «consolidar les diverses baixades dels anys anteriors», enguany Torredembarra «havia de mantenir l'IBI per veure com van les inversions que tenim en marxa». «Hem de ser prudents, i a més aquest és l'últim any de mandat, i tampoc es tracta d'hipotecar el govern que pugui venir al darrere, després de les eleccions del mes de maig», ha reblat Rovira.

 

La proposta d'ordenances fiscals presentada aquest dimarts pel tripartit de govern —ERC, PSC i ABG— es durà a debat i votació aquest mateix dijous, 25 d'octubre, en un ple extraordinari convocat per a dos quarts de deu del matí, on també s'escollirà el nou jutge de pau, càrrec vacant a la vila des del passat mes de febrer.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris