Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ataquen amb pintades el mural del seguici popular de Torredembarra

Els graffittis han aparegut aquest dilluns
Les pintades que s'han fet sobre el mural, just a damunt de la figura de la Mulassa. | Gerard Recasens

 

ACTUALITZACIÓ 09/10/2018 09.00h | Esborrades les pintades contra el mural del seguici

A primera hora del matí d'aquest dimarts, 9 d'octubre, els efectius de la brigada municipal de serveis han resolt l'acte vandàlic que aquest dilluns a la nit patia el mural d'Orion Leim, al passeig de la Sort. Així doncs, s'han pogut esborrar les pintades sense afectar la pintura del mural, que torna a estar restaurat, tal com estava inicialment.

 

Ni rastre de les pintades al mural aquest dimarts al matí, poques hores després de l'acte vandàlic. | Cedida

 

NOTÍCIA 09/10/2018 06.00h | Ataquen amb pintades el mural del seguici popular de Torredembarra

El mural que decora el pas soterrat del passeig de la Sort de Torredembarra amb dibuixos de tot el seguici popular de la vila ha estat atacat en les darreres hores amb pintades de caire polític. Aquest dilluns, 8 d'octubre, a darrera hora de la nit, apareixien diverses pintades en aquest pas, que va per sota de la carretera N-340 i de les vies del tren. 

 

Pintades al mural del seguici popular de Torredembarra

Tot just sobre el dibuix de la Mulassa, es poden llegir pintades fetes amb esprai de color groc amb les inscripcions «Cataluña es nazi, y yo no tanto» i «Catatufïus (sic) pijo-progre» —aquesta darrera, doncs, amb un sentit no gaire clar. El cas, a banda del deduïble contingut polític de les pintades, és que es tracta d'un nou atac vandàlic que, en aquest cas, espatlla el mural del seguici popular que aquest pas soterrat del passeig de la Sort lluïa des de l'agost de 2017.

 

El mural del seguici popular de Torredembarra

La creació d'aquest mural sobre la Festa Major torrenca, obra de l'artista Orion Leim, va ser molt aplaudida a Torredembarra. La seva estrena, en ple estiu de l'any passat, va meravellar a torrencs i a visitants perquè, alhora, ajudava a dignificar un pas soterrat que es trobava sumament deteriorat pel pas dels anys.

 

 

En aquella actuació, es va aprofitar també per reparar materials que estaven en mal estat pel pas del temps i arranjar, per exemple, les baranes de les rampes d'accés al pas soterrat. Ara, doncs, caldrà veure si la rehabilitació de part del mural és possible a relatiu curt termini i quin és el cost que s'haurà d'assumir per part del consistori.

 

«Cataluña es nazi y yo no tanto», una de les pintades que han fet al mural del seguici popular de Torredembarra. | Gerard Recasens

 

Una altra de les pintades, molt a la vora del dibuix que representa el Ball de Bastons de Torredembarra. | Gerard Recasens

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris