Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Roda de Berà aprova el seu primer reglament del cementiri municipal

També es va aprovar el nom de mossèn Francesc Mercader per a un carrer de la vila

 

Roda de Berà ja té el seu primer reglament per regular el funcionament del cementiri municipal. L'Ajuntament va aprovar-lo per primera vegada en el ple d'aquest dijous, el corresponent a la sessió ordinària del mes d'octubre. Després de mesos de treball a la comissió constituïda expressament per a aquest tema, aquest dijous, 25 d'octubre, el ple aprovava inicialment el reglament que, després de sotmetre's a un període d'al·legacions, entrarà automàticament en vigor.

 

El ple de l'Ajuntament de Roda de Berà, reunit aquest dijous al vespre. | Gerard Recasens

 

El reglament del cementiri municipal, aprovat per unanimitat

L'aprovació d'aquest nou reglament va ser el punt més destacat de l'ordre del dia, i va arribar al plenari amb el consens de tots els grups municipals després d'haver-lo treballat durant mesos a la comissió corresponent. El consens es va demostrar a l'hora de votar, i és que el document va rebre la unanimitat del consistori.

 

El regidor del PP-Units per Roda, Joan Enric Vidal, va agrair «la gran tasca de suport als tècnics de l'Ajuntament en un tema tan complex», un apunt que van subscriure la resta de grups.

 

Polèmica per la proposta del nom de mossèn Ramon Mercader per a un carrer

Una moció del mateix grup del PP-Units per Roda va generar polèmica a la sala de plens entre el líder popular Rafa Luna i el socialista, Josep Antoni Benedicto. Luna va defensar el nom del beat rodenc per a un carrer de la localitat, i Benedicto va al·ludir a la memòria històrica i al paper de l'Església durant la Guerra Civil. Luna, visiblement enfadat, va retreure-li «burles al col·lectiu catòlic de Roda de Berà», cosa que Benedicto va negar.

 

Finalment, la proposta va tirar endavant amb el suport de l'equip de govern —el grup municipal de Convergència i Unió—, el PP-Units per Roda i Ciutadans. Esquerra Unida i Alternativa s'hi va abstenir i el PSC va votar-hi en contra. El plenari també va aprovar altres qüestions de tràmit i l'exigència al govern espanyol que acompleixi els seus compromisos en matèria d'infraestructures a la localitat.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris