Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Torredembarra comença l'any amb un ple centrat en la caserna de Mossos

La sessió va tenir moments tensos però va ser prou breu
Una imatge del ple ordinari d'aquest dijous a l'Ajuntament de Torredembarra. | Cedida

 

En una sessió prou breu —tres hores i escatx— en comparació amb els habituals plens municipals, Torredembarra vivia aquest dijous el primer plenari de 2019. Pocs punts a l'ordre del dia, força tensió per la proximitat de les eleccions municipals i un debat a l'entorn de la caserna dels Mossos d'Esquadra que va centrar el principal focus d'atenció.

 

 

La moció sobre la caserna de Mossos, principal punt de debat al ple de gener a Torredembarra

Les mocions dels grups polítics van centrar aquest dijous el debat al ple municipal. La principal va ser la primera, sobre la ubicació de la caserna dels Mossos d'Esquadra a la vila, presentada per ABG i Avui Democràcia. Són els dos grups que s'oposen a ubicar-la a Muntanyans I, opció per la qual s'inclinen, per exemple, ERC, el PSC i Ciutadans.

 

El debat va tractar la inundabilitat del terreny i la llunyania respecte el centre de la vila, segons els partits que presentaven la moció. Finalment, però, el text no va prosperar i només va comptar amb el suport d'ABG i Avui Democràcia. ERC, PSC i Cs van votar-hi en contra, mentre que el PDECat i Unió, la CUP i el PP es van acabar abstenint.

 

També es va rebutjar, en el ple d'aquest dijous, una moció de Ciutadans per crear una aplicació municipal de seguretat ciutadana, i una altra del PP sobre les males olors de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals. El plenari sí que va aprovar un text de la CUP per organitzar classes d'autodefensa feminista.

 

Ramírez demana la dimissió a Batet pel llaç groc de l'Home dels Nassos

El torn de precs i preguntes va ser entretingut, en especial en la intervenció del regidor de Ciutadans, Javier Ramírez, que va recriminar a la regidora de Cultura i Festes, Núria Batet (ERC), que el passat 31 de desembre, l'Home dels Nassos dugués un llaç groc. Ramírez va mostrar-se molt contundent i va acusar Batet de «polititzar novament les festes a Torredembarra». L'edil de Ciutadans va demanar la dimissió de Batet «tant si tenia coneixement que l'Home dels Nassos portaria llaç groc, per actuar amb mala fe; com si no ho sabia, per actuar amb negligència».

 

Ramírez va advertir que «d'aquí a uns mesos, quan el regidor de Cultura sigui de Ciutadans, això ja no passarà perquè garantirem la neutralitat de les nostres festes». El regidor de Ciutadans va insistir que «no li agrada» quan veu «nebots i cosins al voltant de l'Home dels Nassos amb el llaç groc» i va culminar la seva intervenció, molt rotunda, exigint a Batet que «per respecte als ciutadans de Torredembarra, marxi a casa seva».

 

També et pot interessar

ERC i PSC pacten amb l'oposició la ubicació de la caserna de Mossos a la Torre

Cs acusa el Ball de Serrallonga d'actuar «sense permís» en un acte polític

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris