Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Dos ferits lleus en un accident a l'N-340, a Creixell

La Torre pagarà 700.000 euros endarrerits del lloguer de la comissaria

S'aprova el compte general de 2017 i el govern perd la votació en la desestimació d'un recurs
Torredembarra va viure aquest dijous a la tarda la primera sessió plenària del darrer curs polític. | TarragonaDigital.com

 

El plenari de l'Ajuntament de Torredembarra d'aquest dijous, 20 de setembre, va posar en marxa el darrer curs polític del mandat, que acabarà la propera primavera amb les eleccions municipals. El to preelectoral, però, caldrà detectar-lo més endavant. El plenari va aprovar, com a mesura més destacada, una modificació de crèdit que permetrà pagar 708.000 euros dels lloguers endarrerits de la comissaria de la Policia Local. L'espai era de Vicsan, però encara durant el govern Masagué, quan la propietat va passar a Gescat —filial de l'antiga Catalunya Caixa— es va deixar d'abonar el lloguer. Més tard, el local va passar a mans del Sareb.

 

El govern Grangel va decidir no pagar el lloguer mentre el local estigués 'sub iudice' per la incertesa jurídica a l'hora de saber qui n'era el titular legítim. La decisió la va secundar també el govern Rovira. Ara, el jutge ha dictat que cal pagar els lloguers pendents al Sareb, propietari del local, però l'Ajuntament queda exhimit del pagament a Gescat —uns 125.000 euros. Es tracta de 708.000 euros que l'alcalde Rovira va explicar que «ja els teníem reservats», i el magistrat no dicta el pagament d'interessos.

 

Només el govern va donar suport a aquest tràmit, la CUP hi va votar en contra i la resta de grups es van abstenir. Anna Magrinyà, del PDECat, va ser dura amb el govern i va interrogar-los sobre els detalls d'aquests lloguers endarrerits. La CUP va denunciar «que la ciutadania segueix pagant els resultats d'una mala gestió» i Javier Ramírez, de Ciutadans, va dir que «aquesta és una molt mala jugada» i va apuntar que «l'Ajuntament perd tots els contenciosos».

 

La Torre aprova el compte general de 2017

Aquest dijous, el govern va aprovar el compte general de l'any 2017, que el regidor d'Hisenda, el republicà Josep Maria Guasch, va qualificar com a «molt satisfactori». «Anem dos anys avançats respecte a les previsions del pla de sanejament financer: el deute ja està en el 67%, i ens el vam trobar al 108%», va explicar. A més, va congratular-se que, gràcies als romanents de tresoreria acumulats, «ara podem fer inversions que en els pròxims mesos seran visibles, sobretot pel que fa a via pública».

 

L'oposició va acusar el govern de fer electoralisme. En concret Ciutadans va advertir que «es reserven les inversions per a l'últim any de mandat per tal de treure'n rèdit electoral» i Avui Democràcia, en boca de Rosa Maria Guasch, va apuntar que «el govern ha tingut cops de sort, com els retorns de l'IVA: els van ploure 1,7 milions d'euros». Amb tot, el compte es va aprovar amb el vot favorable del govern i del PP i l'abstenció de la resta de grups municipals. 

 

El govern de Torredembarra perd una de les votacions del ple

El tripartit de govern va perdre la votació per desestimar un recurs de l'empresari Silvestre Morros, propietari del bar musical NOSE, contra l'ordenança que obliga a tancar la terrassa a partir de les dues de la matinada: Josep Maria Guasch (ERC) i José García (PSC) van haver d'absentar-se de la votació i del debat per incompatibilitats amb la part interessada, de manera que el govern va quedar amb set integrants, per vuit de l'oposició, i el recurs no es va poder desestimar, tal com pretenia l'equip de govern. Tota l'oposició va votar en contra d'aquest punt i van tombar la proposta.

 

A més, el plenari va aprovar definitivament per unanimitat l'ordenança reguladora de la publicitat dinàmica i el projecte de delimitació de la trama urbana. Es van rebutjar els recursos de dues empreses per haver quedat excloses dels processos d'adjudicació dels contractes de neteja viària i de recollida de residus, així com també una moció de Ciutadans de rebuig a «tota la violència» a Catalunya.

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris