Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El 50% dels dies d'obres a Pere Badia a Torredembarra ha plogut

Tot i això, la data de finalització es manté, però caldrà confirmar-la la setmana que ve en una reunió tècnica
Les obres del carrer de Pere Badia, en una imatge d'arxiu. | Gerard Recasens

 

«Totes les pluges del món han caigut sobre Pere Badia aquesta tardor». Amb aquesta exageració en to sarcàstic es referia, durant el passat ple municipal, el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino (PSC), als entrebancs meteorològics que s'han trobat les obres de reordenació urbana d'aquesta cèntrica via de Torredembarra. L'obra va anunciar la seva finalització per d'aquí a tot just dues setmanes, el 5 de desembre. Ara per ara, el termini es manté per part de l'empresa adjudicatària, però la data s'haurà d'acabar de confirmar a principis de la setmana vinent, en una reunió tècnica.

 

El 49% dels dies d'obres a Pere Badia ha plogut

Les declaracions del regidor Vale Pino s'adeqüen, però, a la realitat? Les dades meteorològiques semblen donar-li la raó. Des del 5 de setembre, la data d'inici de les obres, han transcorregut 76 dies. D'aquests, s'ha registrat pluja a Torredembarra en 37, és a dir, en el 48,7%.

 

A més, en aquesta tardor plujosa, la Torre ha viscut diversos episodis de pluja torrencial que han ocasionat acumulacions importants d'aigua —a les obres, però també constatables a d'altres punts inundables de la vila com el pas soterrat del Viló, que s'ha hagut de tallar en diverses ocasions.

 

Val a dir que les pluges més quantioses han caigut en cap de setmana o festiu: 32 litres la nit de la Castanyada (31 d'octubre, vigília de festiu); 27 el diumenge 14 d'octubre o 17, el passat diumenge. Si bé és cert que les acumulacions d'aigua poden dificultar els treballs diversos dies, no tan sols els dies en què plou, mirem ara les dades exclusivament dels dies laborables des del 5 de setembre. Són un total de 51. D'aquests, 25 han estat dies de pluja, un percentatge clavat a la dada global: el 49%.

 

Ara bé: es podria haver previst tanta pluja a la tardor? Tan sols ens queda comparar aquestes xifres amb altres anys. El 2017, del 5 de setembre al 20 de novembre, hi va haver 10 dies de pluja. Un any abans, el 2016, van ser 16. Xifres molt més reduïdes que els 37 dies de pluja d'enguany. Dades en mà, doncs, és evident que les precipitacions han restat hores laborables i han sumat impediments durant el desenvolupament de les obres del carrer de Pere Badia.

 

El 5 de desembre, la data prevista per acabar l'obra

Amb aquestes dades, BaixGaiàDiari.cat s'ha posat en contacte amb el regidor de Via Pública, Vale Pino, que ha mantingut com ja va explicar fa setmanes que, hores d'ara, la pluja només ha endarrerit el termini de les fases de l'obra, però no la data de finalització. «L'empresa segueix mantenint el 5 de desembre com a data final, però des del govern no volem assegurar-ho, volem ser cauts i esperar a la reunió tècnica prevista per inici de la setmana que ve», ha explicat Pino.

 

Podria passar, doncs, que el final de les obres s'endarrerís uns dies a causa de les pluges. «Fins l'inici de la campanya de Nadal, el cap de setmana del 22 de desembre, disposem de disset dies de marge», ha dit Pino. «Ja vam tirar endavant les obres, a l'inici, conscients d'aquest marge», que hauran de trepitjar en cas que s'endarrereixin. «La prioritat és la campanya de Nadal i que el carrer estigui lliure per festes», ha exposat Vale Pino.

 

En cas que finalment la finalització s'acabés endarrerint, l'asfaltat del carrer, que el govern torrenc va anunciar fa tot just unes setmanes, es deixaria per a passat Reis. A inicis de la setmana que ve sabrem, doncs, si el final de les obres de Pere Badia es manté per al 5 de desembre o acaba patint un retard a conseqüència de les pluges que han afectat la Torre aquesta tardor

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris