Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Més de 660 vots als pressupostos participatius d'enguany a Roda de Berà

Un total de 221 rodencs van participar a la votació
L'alcalde Virgili i els regidors Gonzàlez i Ferré, acompanyats d'un tècnic, durant el recompte que van efectuar aquest dimarts. | Cedida

 

Roda de Berà ja ha tancat la seva edició número 1 dels pressupostos participatius. Després que fa un any es posessin en marxa amb l'edició zero, a mode de prova, enguany ja s'ha tancat el període de votació, que tenia com a data límit el passat diumenge, 28 d'octubre. Fet ja el recompte, s'han comptabilitzat un total de 221 votants, que a tres propostes per part de cadascú, suposen un total de 663 vots.

 

Roda de Berà recull més de 660 vots en els pressupostos participatius

Aquests 663 vots poden ser cap a qualsevol de les 32 propostes que finalment es van validar d'entre les 115 que va proposar la ciutadania en un període previ de votació. D'entre els 221 participants, un total de 64 ho han fet de manera presencial —o bé a l'urna situada a l'Ajuntament, o bé en els actes públics en què s'hi ha traslladat aquesta urna— i 157 persones han votat de manera telemàtica, a través d'una web creada especialment per a l'ocasió.

 

Les propostes guanyadores es faran públiques la setmana vinent

Amb tot, ara, amb l'escrutini ja fet, ja es coneixen les propostes guanyadores. Finalment seran quatre, que entre elles sumen un import total de 126.000 euros i que s'incorporaran al pressupost municipal previst per a l'any 2019. L'equip de govern ha organitzat un acte públic per al proper dijous, 8 de novembre, a les set de la tarda, a l'Hotel d'Entitats de Roda de Berà, on es faran públiques aquestes quatre propostes. Fins llavors, es mantindran en secret.

 

L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ja es congratulava de l'elevada participació en una entrevista que BaixGaiàDiari.cat publicava aquest dilluns. Ara, amb el procés participatiu ja tancat de manera definitiva, ha volgut agrair «a tots els participants, ja sigui proposant o votant propostes» i ha encoratjat que els rodencs siguin «encara més actius en l'edició dos, que s'iniciarà l'any 2019». «Participeu-hi, és la vostra oportunitat per decidir com avança Roda de Berà», ha reblat Virgili. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris