MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Torredembarra comença a decidir el futur de l'Alfa i Omega

Està convocada per al proper dimarts, 29 de gener
Una imatge de l'operació de desmuntatge de l'Alfa i Omega a Torredembarra, el passat mes de juny. | Anna F. / Ajuntament de Torredembarra

 

Torredembarra posa fil a l'agulla amb l'Alfa i Omega i, set mesos i mig després d'haver retirat l'escultura del bloc de formigó que es troba davant de la platja de Baix a Mar, començarà a decidir què es fa amb ella

 

L’alcalde de Torredembarra, el republicà Eduard Rovira, ha convocat la primera reunió del grup de treball que tractarà sobre el futur de l’escultura Alfa i Omega, la creació del qual es va aprovar al ple del passat juliol a proposta del PDECat i Unió i amb el suport de la resta de la corporació.

 

La primera reunió per l'Alfa i Omega, el proper 29 de gener

La primera reunió d'aquesta comissió serà el pròxim 29 de gener i hi estan convocats tots els grups polítics amb representació al consistori, l’Associació de Veïns Sant Joan de Baix a Mar i els hereus legals de Rafael Bartolozzi, l’escultor de l'Alfa i Omega. No es descarta, a més, que hi puguin haver més incorporacions d’altres entitats o col·lectius.

 

L'escultura, fora del bloc des del juny de 2018

El 15 de juny de l’any passat es va procedir a desmuntar l’escultura de la seva ubicació al bloc de Baix a Mar, mar endins, pel deteriorament que patia i que s’havia agreujat significativament en els darrers mesos, amb el perill real que comportava. L'escultura es trobava en aquest punt des de 1999.

 

Entre d’altres, els danys detectats havien estat les pèrdues de gruix del material, la degradació de l’acer patinable de què està compost, la desintegració de soldadures, etc. De fet, el procés de corrosió de les xapes de les potes de l’escultura era irreversible. Ja en aquest moment, el govern municipal va manifestar que la decisió del futur de l’Alfa i Omega seria col·lectiva.

 

El bloc serà reparat enguany

Pel que fa al bloc de formigó, una peça important de la història del món de la pesca a Torredembarra, l’Ajuntament de la Torre ja ha previst la seva restauració i compta amb una partida de 70.000 euros al pressupost d’inversions d’aquest 2019.

 

També et pot interessar

En marxa una enquesta electoral telefònica a Torredembarra

Un centenar de veïns donen suport als torrencs investigats per l'1-O

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris