Pla obert dels professors de l'Escola d'Adults d'Altafulla, a la porta de l'Ajuntament

Els antics professors Escola d'Adults d'Altafulla tornen a exigir la readmissió a les portes del judici

Inspecció de Treball va destapar que els docents eren falsos autònoms | L'Ajuntament té intenció de tornar a licitar el servei

Els antics professors de l'Escola d'Adults d'Altafulla no cedeixen i tornen a exigir que l'Ajuntament anul·li els acomiadaments de mitjans de 2019 i els readmeti amb una contractació  legal. La reivindicació dels docents —articulada a través del sindicat COS— revifa cinc dies abans del judici  que haurà de dirimir la resolució definitiva del cas. Serà el pròxim dilluns, 23 de novembre,  quan el Jutjat Social número 3 de Tarragona haurà de dir la darrera paraula sobre el polèmic cas de l'Escola d'Adults.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El cas apunta directament a les responsabilitats de l'anterior equip de govern —Alternativa Altafulla i PDECAT—, si bé les conseqüències recauran sobre la taula del nou govern local —EINA, PSC i Ara Altafulla—. Una denúncia dels docents a Inspecció de Treball  va destapar el seu funcionament com a  falsos autònoms durant els darrers tres anys, uns fets que la pròpia Inspecció de Treball va reconèixer en donar la raó a la reivindicació dels treballadors. L'Ajuntament va ser condemnat, doncs, a abonar una sanció de 60.000 euros  per compensar les cotitzacions estalviades en aquest temps.

Els professors de l'Escola d'Adults d'Altafulla haurien treballat com a falsos autònoms entre els anys 2017 i 2019

Resolt l'interrogant de si s'estaven respectant o no els drets laborals de la plantilla docent, el següent pas era esclarir el futur immediat dels treballadors i de l'Escola. En aquest sentit, el nou govern d'Altafulla —que va accedir al poder després de les municipals de maig del 2019— va optar per no reobrir l'escola fins a la resolució del cas, que s'espera que pugui confirmar-se en el judici de la setmana vinent. Jordi Molinera, l'alcalde de la vila, va avançar que l'Ajuntament estava decidit «a fer les coses bé» i obrir un concurs públic per licitar el servei començant de zero.

La idea, però, no entusiasma als antics professors, que demanen «la nul·litat dels acomiadaments i que l'Ajuntament ens readmeti  com a treballadors legals» per tornar a prestar el servei docent  que havien estat desenvolupant durant la darrera dècada a Altafulla. «Creiem que això de la licitació és un parany i que privatitzar  i externalitzar l'Escola només comportarà una pèrdua de qualitat», han etzibat els docents en una roda de premsa convocada aquest dimecres a migdia. «Volem recuperar la feina!», han subratllat, després d'un any i mig sense Escola d'Adults a Altafulla.

Sobre les acusacions  de privatització, l'alcalde Molinera va respondre immediatament que «tot el contrari, volem regularitzar  la situació i per això cal que fem un concurs públic». «Evidentment pagarem els 60.000 euros a què ens obliga Inspecció de Treball», va assegurar, també. Del judici del pròxim dilluns, el professorat espera que la darrera paraula segueixi el camí d'Inspecció de Treball i els torni a donar la raó després d'haver destapat «la situació laboral precària i il·legal» dels darrers anys per tal de poder reprendre el servei municipal que s'ha deixat de prestar des de mitjans de 2019.