ERC Torredembarra.

Rovira delegarà competències en la resta de regidors d'ERC a Torredembarra aquest dimarts

Es preveu que el ple de cartipàs se celebri a partir de la setmana que ve

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, farà aquest dimarts el darrer pas a l'hora de posar en marxa el nou govern de la localitat per al període 2019-2023. Després que els nou regidors d'ERC prenguessin possessió del càrrec dissabte passat i que Rovira fos reescollit alcalde, aquest dimarts signarà els decrets de delegació de competències.

És a dir: repartirà les regidories entre els membres del seu equip de govern. Cal recordar que ERC té majoria absoluta (9 regidors) i que governarà sola durant aquest mandat, deixant a l'oposició els altres tres grups municipals: el PSC, Ciutadans i JxCat.

El repartiment de regidories del govern de Torredembarra 2019-2023

Segons ha pogut saber i confirmar aquest mitjà, a grans trets, el repartiment de les regidories per a aquest mandat quedarà de la següent manera:

  • Eduard Rovira: Alcaldia, Comunicació, Personal i Governació.
  • Núria Batet: Cultura.
  • Josep Maria Guasch: Urbanisme, Hisenda i Comerç.
  • Raúl García: Via Pública i Esport.
  • Maria Gual: Educació.
  • Marina Riudeubas: Turisme.
  • Joan Torras: Sostenibilitat.
  • Margaret Rovira: Acció Social.
  • Guillem Pujol: Joventut.

De confirmar-se aquesta repartició, que podria variar lleugerament en algunes de les carteres i dels noms, els quatre regidors d'ERC en el mandat anterior mantenen la base de les seves competències, però òbviament hi ha canvis.

Raúl García pren especial força en el nou govern i, a la cartera que ja tenia d'Esport, suma Via Pública i Manteniment —que hereta de Vale Pino (PSC). Josep Maria Guasch incorpora Urbanisme a les carteres de què ja disposava, mentre que Núria Batet se centra en Cultura. Governació, l'àrea de la qual depèn el control de la Policia Local i que ostentava el socialista José García, passaria a anar lligada a Personal i recaurà directament en l'alcalde Rovira. D'altra banda, queda pendent saber qui assumirà la cartera de Festes.

ERC Torredembarra.
Els nous regidors d'ERC: Guillem Pujol, Margaret Rovira, Joan Torras, Marina Riudeubas i Maria Gual, d'esquerra a dreta. | Gerard Recasens

 

Pel que fa als nous edils republicans, Maria Gual assumirà la cartera d'Ensenyament —que ve de Jordi Solé (PSC). Marina Riudeubas serà la nova regidora de Turisme, rellevant també el socialista Solé, mentre que Joan Torras serà el titular de Sostenibilitat, una matèria que fins ara duia directament l'alcalde Rovira. La Regidoria d'Acció Social, comandada per Lluís Suñé (ABG) en el mandat anterior, passa a mans de qui va ser la candidata número 8 dels republicans, Margaret Rovira. Guillem Pujol, que dissabte va ser a la mesa d'edat  com a regidor més jove del plenari, assumirà les competències de Joventut.

Els tinents d'alcalde, per decidir

En el ple que se celebrarà amb tota probabilitat la setmana vinent també quedaran nomenats els tinents d'alcalde. Tot i que la decisió no està presa, sembla que l'ordre podria seguir el de la llista d'ERC. De ser així, Núria Batet seria primera tinent d'alcalde; Josep Maria Guasch, segon; Raúl García, tercer; Maria Gual, quarta; i Marina Riudeubas, cinquena. Encara hi ha, però, marge per alterar aquest ordre.

També et pot interessar