Els resultats del 28-A a Torredembarra, barri a barri

Analitzem els resultats de les eleccions generals a Torredembarra a cada barri
 

  

Infogram

 

 

 

Instruccions per interpretar el gràfic superior

Per veure els resultats a cadascun dels vuit districtes censals de Torredembarra, cal que arrossegueu el gràfic cap als costats. Aquestes són les zones a què correspon cada districte:

—Districte 1 (vota a l'escola Antoni Roig): Nucli antic

—Districte 2 (vota a l'escola Antoni Roig): Els Munts

—Districte 3 (vota a l'escola l'Antina): Baix a Mar i Clarà

—Districte 4 (vota a l'escola Molí de Vent): Sant Jordi i la zona de Babilònia que va de l'avinguda Diagonal cap a l'interior.

—Districte 5 (vota a l'escola Antoni Roig): la zona delimitada entre el carrer de l'Onze de Setembre, el carrer de Ferran de Querol, l'antiga N-340 i el carrer d'Antoni Roig.

—Districte 6 (vota a l'escola Molí de Vent): la zona delimitada entre el carrer de Gibert, l'avinguda de les Comarques Catalanes, el carrer de Lleida, l'antiga N-340, el carrer de Ferran de Querol, i el carrer d'Antoni Roig fins a arribar, de nou, al carrer de Gibert.

—Districte 7 (vota a l'escola Antoni Roig): La zona de Babilònia que va de l'avinguda Diagonal cap a mar.

—Districte 8 (vota a l'escola l'Antina): Marítima Residencial

 

ERC guanya en cinc districtes, el PSC en tres

Resultats en mà, doncs, veiem com ERC guanya en la majoria dels vuit districtes en què es divideix Torredembarra. Els republicans dominen el nucli antic i els Munts, Baix a Mar i Clarà i, sobretot, Sant Jordi i Babilònia-interior, el seu millor districte. Comparteixen el centre amb el PSC (districtes 5 i 6), mentre que els socialistes guanyen a les Marítimes i la part de Babilònia més propera al mar. El pitjor districte d'ERC —on són més lluny de la victòria— és el 6, i el pitjor dels socialistes, els Munts.

 

Allà on el PSC guanya, ERC sempre és segona força. Allà on ERC venç, el PSC queda segon... excepte als Munts, on JxCat queda en segon lloc per un sol vot. Tret d'aquesta zona, però, els postconvergents són cinquena força a tots els districtes i a les Marítimes s'enfonsen: són sisens, per darrere del PP.

 

Per darrere del domini d'ERC i PSC, la batalla pel tercer lloc és entre En Comú Podem i Ciutadans. La formació morada supera en tots els districtes els de taronja, a excepció de la meitat de mar de Babilònia i del districte 6, els dos únics on Ciutadans aconsegueix la tercera plaça.

 

Pel que fa a la lluita entre PP i Vox, la ultradreta guanya els populars al nucli antic, Sant Jordi i Babilònia-interior, on recull més vots (71) i guanya còmodament el PP.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris