Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La rivalitat entre Torredembarra i Altafulla, a 'La segona hora' de RAC1

N'han parlat a la secció 'El reconciliador' d'aquest programa d'humor
Torredembarra i Altafulla: una rivalitat que aquest dimarts ha arribat al programa 'La segona hora' de 'RAC1'. | Cedida

 

La històrica rivalitat entre Torredembarra i Altafulla ha traspassat fronteres aquest dimarts, 23 d'octubre, i tot Catalunya l'ha pogut palpar a través de l'antena de RAC1. La secció 'El reconciliador' del programa 'La segona hora' ha parlat aquest dimarts de l'enfrontament popular entre aquestes dues localitats.

 

La rivalitat Torredembarra - Altafulla, a RAC1

Xavier Pérez Esquerdo és el periodista encarregat de comandar aquest espai, dins d'aquest programa d'humor que cada migdia presenta Quim Morales a l'emissora del Grup Godó. Ha estat ell mateix qui ha presentat la rivalitat entre aquestes dues localitats i Jordi Ramoneda ha apuntat ja d'entrada que «hi ha un carrer entre els dos pobles, que es toquen, que no s'asfalta perquè cap dels dos municipis reconeix com a seu».

 

Els arguments de Torredembarra i Altafulla

A partir d'aquí Xavier Pérez Esquerdo ha trucat a un torrenc, de nom Abel, que de seguida ha explicat diversos temes en què es pot visualitzar la rivalitat entre torrencs i altafullencs. «Torredembarra és més gran que Altafulla, la platja també és més gran i tenim port», ha 'atacat' d'entrada.

 

«I a més la colla castellera de Torredembarra és més antiga que la d'Altafulla», ha dit, tot i que el cert és que els Nois de la Torre es van fundar el 1975 i els Castellers d'Altafulla —que van tenir alguns anys d'inactivitat— ho van fer el 1973. «El far és el més alt de Catalunya i és molt bonic», ha afegit el torrenc Abel, que ha explicat com fa anys «joves de Torredembarra i Altafulla quedaven per apedregar-se al 'pontet'».

 

Adelaida ha estat l'encarregada de defensar Altafulla en la següent trucada. «Diuen que la gent de Torredembarra és una mica maleducada», ha explicat ja d'entrada la representant altafullenca, que ha apuntat que els torrencs també són gent «inculta».

 

Torredembarra i Altafulla es reconcilien

A partir d'aquest punt, Abel i Adelaida han interactuat i la representant d'Altafulla ha lloat «les festes i els castells» a Torredembarra, però ha apuntat que «a Altafulla ens saludem tots, en canvi a Torredembarra no pots saludar a la gent». «Pensa que a Altafulla ens tenen enveja!», ha contraatacat el torrenc Abel. Durant tota la secció han bromejat sobre aquesta rivalitat i Pérez Esquerdo ha demanat als dos participants que els dos pobles es reconciliessin, com finalment han fet.

 

Escolteu la secció sobre la rivalitat Torredembarra - Altafulla a 'La segona hora' de RAC1

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris