Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arrenquen un màstil amb la senyera a la Riera de Gaià

L'Ajuntament ja ha anunciat que posaran una altra bandera «encara més gran»
L'espai on van arrencar al màstil i on es col·locarà de nou, ara senyalitzat amb un con. | Gerard Recasens

 

La senyera i el màstil que presidien la plaça situada entre el carrer del Vial de la Sèquia i la plaça Major de la Riera de Gaià van ser arrencats la nit del passat divendres, 16 de novembre. El treballador de la brigada municipal es va trobar, a primera hora del matí, el màstil de metall i la bandera oficial de Catalunya a terra. L'Ajuntament de la Riera de Gaià ja treballa en la reposició d'aquest element, que presidia aquest espai des de feia molts anys.

 

Arrenquen un màstil amb la senyera a la Riera de Gaià

Segons ha explicat a aquest mitjà l'alcalde de la Riera de Gaià, Jaume Casas (PDECat), en alguna ocasió s'havien trobat amb la bandera catalana arrencada, però el màstil mai no havia sofert cap acte vandàlic. Quan fa uns dies van trobar tant el pal com la bandera tombats a terra, just al costat del carrer del Vial de la Sèquia, doncs, van quedar molt sorpresos.

 

«Instal·larem una senyera més gran que la que hi havia», diu l'alcalde de la Riera de Gaià

L'Ajuntament de la Riera de Gaià ja ha encarregat un màstil «més reforçat del que hi havia abans», on pensen instal·lar de nou la bandera oficial de Catalunya, la senyera, que serà «més gran que la que hi havia fins ara», segons ha explicat Jaume Casas a aquest mitjà, que ha recordat que es tracta d'un símbol oficial.

 

Aquest no és el primer atac de vandalisme que pateix la Riera de Gaià en les darreres setmanes. Tot just a escassos metres del lloc on hi havia la senyera hi ha la recentment inaugurada plaça de l'1 d'octubre de 2017 per acord unànime del plenari municipal. El passat 16 d'octubre, però, de matinada, la placa va ser robada, tal com va explicar aquest mitjà. Recentment, però, ja n'han tornat a col·locar una de nova.

 

Una imatge d'arxiu de la senyera, situada en aquesta plaça adjacent al carrer del Vial de la Sèquia de la Riera de Gaià. | BaixGaiàDiari.cat

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris