Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Roda de Berà abaixa un 3% l'IBI i un 10% l'impost de circulació

Només el PSC ha votat en contra de les ordenances fiscals de 2019
Una imatge de la sessió plenària extraordinària d'aquest dilluns, 5 de novembre, a l'Ajuntament de Roda de Berà. | Gerard Recasens

 

Roda de Berà abaixarà els grans impostos de cara a l'exercici 2019. Així s'ha aprovat aquest dilluns, 5 de novembre, en la sessió extraordinària del ple municipal que ha servit per aprovar les noves ordenances fiscals. El govern (CiU) ha admès algunes de les propostes dels grups de l'oposició, cosa que ha permès aglutinar el suport a les noves ordenances d'onze dels tretze regidors de la sala: només el PSC hi ha votat en contra.

 

 

Baixen l'IBI i l'impost de circulació

Després d'admetre les esmenes de l'oposició, l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha exposat les principals modificacions de les ordenances fiscals per a l'any que ve. Així, ha anunciat que el rebut de l'IBI s'abaixarà un 3% i una estona més tard, el regidor d'Hisenda Frederic Royuela ha explicat que malgrat l'augment del valor cadastral en un 3%, enguany no s'aplica l'augment i, a més, s'abaixa en un 3% més el tipus impositiu. L'alcalde Virgili ha explicat que «en quatre anys, hem abaixat el tipus impositiu de l'IBI en un 26%».

 

Pel que fa a l'impost de circulació, la baixada és del 10%. A més, però, s'incorporen bonificacions que en funció de la contaminació i l'ecologia de cada vehicle, van des del 25 fins al 75%. A proposta de l'oposició, la taxa d'ocupació de via pública per a totes les terrasses s'abaixa un 3%, i també s'incorporen bonificacions en la taxa de inscripció d'animals de companyia al cens municipal en cas de gossos acollits o pigalls.

 

Només el PSC s'oposa a les noves ordenances fiscals a Roda de Berà

Ciutadans, el PP i ICV-EUiA han votat a favor de les ordenances: només el PSC s'hi ha oposat. El líder de Ciutadans, José Ibort, ha aplaudit les baixades impositives, però ha retret al govern «algunes baixades insuficients, com la taxa de les terrasses, on es podria haver fet un esforç més gran». Rafa Luna, del Partit Popular, ha donat suport «a un govern que ha fet els deures i que ha complert amb la Llei pressupostària», i s'ha felicitat per «la baixada de la taxa de les terrasses, que permetrà guanyar en competitivitat als negocis locals».

 

Per la seva banda, la regidora d'ICV-EUiA, Encarna Ramírez, ha recordat que el seu grup «no està en general a favor d'abaixar impostos», però que entenen el descens «perquè l'Ajuntament està sanejat i s'ho pot permetre». Ramírez ha posat èmfasi en què la baixada de l'IBI «es notarà als rebuts dels contribuents», l'argument principal pel qual han donat suport a les ordenances.

 

Josep Antoni Benedicto, el portaveu del PSC, ha estat el més crític amb les noves ordenances per justificar-ne el vot contrari. «Hi havia més marge per baixar impostos o per millorar serveis, i no fan ni una cosa ni l'altra», ha retret a l'equip de govern. Benedicto ha posat en dubte que el contribuent «noti la baixada de l'IBI» i ha exigit una «bonificació de la contribució per als habitatges socials».

 

Amb tot, les ordenances s'han aprovat per àmplia majoria. El plenari també ha donat el seu vistiplau, per unanimitat, a una modificació de crèdit per fer front a les reparacions de la zona de Costa Daurada afectada pel darrer temporal de pluges.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris