Roda de Berà no cobrarà l'ampliació de les terrasses als establiments

L'Ajuntament estudia noves mesures econòmiques per afavorir els establiments
Les terrasses podran tornar a obrir quan entrin a la fase 1 | Aj. Roda de Berà

L'Ajuntament de Roda de Berà està estudiant noves mesures per ajudar a pal·liar les conseqüències dels efectes de la crisi de la Covid-19 als comerciants i restauradors del municipi del Baix Gaià. A partir de l'11 de maig, s'iniciarà la fase 1 de la desescalada i els bars i restaurants, després de prop de 60 dies tancats, podran reobrir les seves terrasses amb un 50% de l'aforament.

Ampliació de l'espai

El camí cap a la «nova normalitat» no serà fàcil i les mesures seran estrictes per evitar un rebrot del coronavirus. Per aquest motiu i per ajudar als hostalers de Roda de Berà, l'Ajuntament ha decidit ampliar l'espai disponible per a les terrasses, en tots aquells casos que sigui possible fer-ho, sense cobrar-los de més per donar aquest servei.

A més, s'està estudiant noves mesures econòmiques i fiscals per ajudar-los, com ho seria aquesta bonificació del 50% en la taxa d'ocupació de la via pública. Els establiments que ampliïn la seva terrassa fins al doble de metres, no els repercutirà en la taxa i continuaran pagant el mateix que fins ara, i en els casos en què no sigui possible per manca d'espai, es reduirà a la meitat la taxa.

Aquesta bonificació anirà a banda del paquet que va realitzar l'equip de Govern a finals de març, que els eximia del pagament de la taxa d'escombraries d'ocupació de la via pública durant el temps que han hagut d'estar tancats.

«Un dels millors instruments per generar activitat econòmica»

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili ha assegurat que en la primera fase, en què es permetran reunions de fins a deu persones «tenir una terrassa pot ser un dels millors instruments per generar activitat econòmica, i per a Roda de Berà és un sector clau i un dels motors econòmics». «Per aquest motiu hem de buscar solucions, perquè l’impacte sigui el menor possible», explica el batlle, que també ha fet referència a la importància de recuperar la «nova» normalitat social.

«Tenim ganes de sortir, de retrobar-nos amb la família i amb els amics, però ho hem de fer amb seguretat i amb responsabilitat. Si les terrasses tenen més espai per poder oferir als seus clients, també ens assegurem que es mantingui aquesta necessària distància social», argumenta Virgili..

Cal tenir en compte, però, que la previsió d'obertura i d'ampliació de l'espai s'ha de confirmar a l'Ajuntament, ja que la decisió dependrà de les ordes del govern espanyol, en concret, que decideixin que el territori passa a la fase 1 i, així, reobrin bars i restaurants.

"Com fer-ho? Torredembarra retornarà els diners als abonats de la piscina municipal" "Passar-te a la factura digital d'aigua pot ajudar a lluitar contra el coronavirus"