Roda de Berà presenta els actes per a la Festa Major de Sant Bartomeu

Aquest dissabte 11 d'agost començaran els actes previs, que s'allargaran fins el dia abans de l'inici oficial de la Festa Major, el 21 d'agost

El proper dimarts dia 21 d'agost començarà la Festa Major de Sant Bartomeu, patró de Roda de Berà. La festa s'allargarà fins al diumenge de la mateixa setmana, dia 26. Si més no, aquest dissabte, dia 11 d'agost, ja s'iniciaran els actes previs, que s'aniran celebrant gairebé diàriament fins al dia 20 d'agost.

Consulteu tot el programa d'actes de la Festa Major de Roda de Berà

Els actes previs de la Festa Major de Roda de Berà

Entre aquests actes que precediran l'inici de la Festa Major, hi ha el recital de poemes de Luis del Olmo, una sèrie de concerts com el de The Philharmonica Quartet, el de la Catalana Brass Quintet o l'especial concert a l'ermita de la Mare de Déu de Berà, on tres artistes tocaran instruments històrics pertanyents a la mateixa època en que va ser construït l'edifici. A més, hi haura una cursa, la projecció d'audiovisuals i pel·lícules, la festa jove Full Moon Party o la Holi Summer Festival. A banda, arriba una novetat, i és que per primera vegada se celebra el Concurs de Poesia de Festa Major, les bases del qual estan al programa de Festa Major.

Els actes més destacats de la Festa Major de Roda de Berà

Pel que fa als actes de Festa Major, la primera edició del Concurs de Pintura Ràpida, s'encarregarà d'encetar la festa durant el matí del dimarts 21. Aquell mateix dia es farà la Burricada, la cursa de resistència damunt d'un ase. El dijous, Yoko Martínez i Mariona Fernández, les dues estudiants amb millors expedients acadèmics del curs, faran el pregó de Festa Major, que anirà seguit dels versots i la tronada, que donaran inici a la Festa Major. A continuació, correfoc, i més tard, festa remember i disco mòbil.

El divendres se celebrarà la tradicional processó del Pa Beneït i a la nit hi haurà ball de Festa Major. El dissabte, els actes més destacats són la nit de DJ's Roda Sona i el Campionat de Bitlles, i el diumenge, l'espectacle pirotècnic i l'actuació de l'Orquestra Supernova tancaran la Festa Major de Sant Bartomeu. A banda, després de la festa, l'1 de setembre, un grup de músics faran un homenatge al músic americà Pete Seeger.

El correfoc és un dels actes més esperats de la FM de Roda de Berà
El correfoc és un dels actes més esperats de la FM de Roda de Berà | Cedida

 


Comentaris